Kristianstads kommun söker Upphandlare

KLK:2016:31

Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum. Den historiska staden ligger mitt i naturen men ändå bara drygt en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Kristianstad Arena, Kristianstads Vattenrike och Rådhus Skåne är några av de satsningar som har förändrat bilden och lagt nya årsringar till renässansstadens kärna. Jubileumsåret 2014 fick kommunen utmärkelser både som Årets stadskärna och Årets landsbygdskommun.

Vi lyfter tillsammans. I dag har kommunen drygt 80 000 invånare. Men här finns fortfarande gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss.

Upphandlingsenheten är en central enhet under Kommunledningskontoret som samordnar, stödjer och genomför upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter, samt arbetar med e- handel, avtalsuppföljning och samordnad varudistribution. Enheten består av 8 upphandlare, 1 avtalscontroller, 1 upphandlingschef och 1 e-handelssamordnare.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som upphandlare med särskilt kontaktpersonsansvar för två av kommunens förvaltningar. Arbetet innebär såväl förvaltningsövergripande upphandlingar som förvaltningsspecifika sådana.

Som upphandlare ansvarar du för hela upphandlingsprocessen. Ditt ansvar sträcker sig från behovs- och uppdragsanalys, till framtagande av förfrågningsunderlag, utvärdering och avtalskrivning, samt avtalsuppföljning.

Du kommer att både självständigt driva och tillsammans med andra genomföra upphandlingar. Arbetet sker i projektform, ofta i nära samarbete med medarbetare från olika delar av verksamheten, där du som upphandlare projektleder ex. ramavtalsupphandlingar. Du kommer även att fungera som avtalsansvarig och leverera god service i upphandlingsfrågor till kommunens verksamheter.

Du genomför utbildningsinsatser för beställare och användare av upphandlingssystemet i samråd med förvaltningens inköpssamordnare. Du är även delaktig i att administrera dina avtal (ex. med pricat) till webbutiken och säkerställa att avtalsdatabasen innehåller tydlig information till kommunens beställare.

Kvalifikation
Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik (minst 60hp) eller YH-utbildning inom upphandling eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.Det är meriterande om du är certifierad eller diplomerad upphandlare enligt SOI, CiSilf eller motsvarande.

Du har erfarenhet av att genomföra upphandlingar. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att självständigt arbeta med upphandlingar samt har goda kunskaper om Lagen om offentlig upphandling. Vidare är tidigare erfarenhet inom sälj- eller inköpsverksamhet i privat eller offentlig sektor meriterande

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna krävs att du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Arbetet kräver datorvana och kunskaper i Excel. Erfarenhet av arbete i Kommers upphandlingssystem är meriterande.

Som person har du ett utåtriktat och konsultativt förhållningssätt där dina pedagogiska färdigheter, din initiativförmåga samt din förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt kommer väl till pass. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt, bland annat innebär det att du är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann och har lätt att kommunicera i tal och skrift. Du har en positiv attityd till utmaningar i arbetet, god pedagogisk förmåga och samarbetar väl med andra.

Anställningsvillkor
Tillsvidare, 100% med tillträde enligt överenskommelse

För mer information, ta kontakt med
Roger Zetterqvist, avdelningschef ekonomi och upphandling, 044-13 60 07
Simon Hjortenbrink, upphandlare, 044-13 27 69

För facklig information, ta kontakt med
Marianne Kennysson Vision, 0733-13 60 06
Elin Remstam, SSR, 044-13 56 14

Sista ansökningsdatum
2016-11-18

Övrigt
Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Kristianstads kommun rökfri arbetstid.

Är du intresserad
Välkommen med din ansökan nedan via ”Sök jobbet” eller via vår hemsida www.kristianstad.se/jobb tillsammans med CV och personligt brev. Behöver du hjälp att söka, kontakta handläggare Jenny-Ann Östergren 044-13 21 48. Vid frågor gällande arbetet/tillsättningen kontakta rekryterande chef.

Söker du internt måste du ha fyllt i din e-postadress i Heroma Självservice, under Personligt, Namn & Adress för att vi ska kunna kontakta dig.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *