Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen söker upphandlare inriktad mot livsvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Universitetsförvaltningens uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är universitetsförvaltningen policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad vid ekonomi- och upphandlingsavdelningen inom KTH:s universitetsförvaltning. Idag består avdelningen av 50 anställda som är fördelade på fem grupper; controllergruppen, redovisningsgruppen, reskontragruppen, systemgruppen och upphandlingsgruppen.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsgruppen arbetar med att förse KTH:s anställda med de varor och tjänster de behöver för sitt dagliga arbete inom forskning, utbildning och samverkan. Behoven är av skiftande karaktär allt från kontorsmaterial till avancerade forskningsutrustningar. Upphandlingsgruppen ansvarar för och genomför samtliga upphandlingar över direktupphandlingsgränsen på KTH samt arbetar även med e-handelsfrågor och rutiner för avrop i KTH:s elektroniska beställningssystem. Upphandlingsgruppen som sitter på KTH Campus i centrala Stockholm består av fjorton personer varav sju är upphandlare.

Vi behöver nu förstärka vår grupp med ytterligare en person med kunskap inom livsvetenskaperna. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att stödja forskare inom området livsvetenskap. Det innebär fokus på upphandling av förbrukningsmaterial och produkter till lab men även utrustningar. Vidare ingår avtalsvård samt stöd och information till våra beställare, och arbete med att introducera upphandlade leverantörer till vårt elektroniska beställningssystem tillsammans med e-handelssamordnare. Upphandlingar av andra varor och tjänster kan också bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av offentlig upphandling med inriktning mot livsvetenskaperna. Mångårig erfarenhet av upphandling eller försäljning inom området livsvetenskap kan vara en alternativ bakgrund. Du har en högskoleutbildning inom bioteknik, kemi, biologi, medicin eller motsvarande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, då båda språken krävs i det dagliga arbetet.  Utbildning i och/eller erfarenhet av affärsfrågor, upphandling/inköp är meriterande liksom erfarenhet från akademisk forskningsmiljö. Vidare är erfarenhet av att introducera och använda elektroniska beställningssystem meriterande.

Som person är du strukturerad, initiativtagande och flexibel. Vidare kräver arbetet en god kommunikativ förmåga samt att du är van vid och tycker om att samarbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem som du når via ”Sök jobbet” i denna annons. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: VP-2018-0602
Kontakt: Catarina Wireklint, 08-790 70 25
Sista ansökningsdag: 2019-01-09


Sista ansökningsdag
2019-01-09

Referensnummer
VP-2018-0602

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb