Arbetsplatsbeskrivning

I Järfälla byggs nu en levande stad med ett av Storstockholms bästa kollektivtrafiklägen. Med ny tunnelbana, nya vägar och spår växer Barkarby station/Stockholm Väst fram till ett kollektivtrafiknav och centrum för hela västra Stockholm. Pendlingsmöjligheterna förbättras både till Stockholm City men också till södra Stockholm och östra Mellansverige. Med drygt 20 000 nya bostäder kan de 73 000 invånare som bor här idag räkna med att vara 130 000 inom en femtonårsperiod. Samtidigt planeras för 10 000 nya jobb och spännande utbildningsmöjligheter. Järfälla har stora friluftsområden och naturreservat, närhet till Mälaren, ett rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service.

Järfälla kommun befinner sig i en expansiv fas och upphandlingsenheten i kommunen behöver förstärka teamet med en erfaren upphandlare som är delaktig i kommunens utveckling.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och med stora möjligheter att utvecklas i rollen. Du ingår i avdelningen Ekonomi och upphandling och rapporterar till upphandlingschefen.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare kommer du att planera och genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenad tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag.

Du fungerar som projektledare och konsultativt stöd i upphandlingsfrågor och du har en nära dialog med både kommunens verksamhet och kommunens leverantörer. Du är en viktig spelare i kommunens tillväxt och expansion.

Upphandlingsverksamheten befinner sig i en snabb förändring vilket innebär att det finns stora möjligheter att påverka vilka arbetsmetoder upphandlingsenheten kommer arbeta med i framtiden. Du arbetar proaktivt och bidrar med dina idéer och förslag men du följer också upp upphandlingsarbetet och leverantörerna.

Järfälla kommun har två år i rad, år 2014-2015, fått en utmärkelse av LO-distriktet i Stockholms län för sitt arbete med leverantörsuppföljningar, och upphandlingsenhetens mål är att upprätthålla denna standard. Upphandlingsenhetens fokus är ständiga förbättringar av rutiner och processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom teknik, juridik, ekonomi, strategiskt inköp eller en YH-utbildning med inriktning mot upphandling. Alternativt har du minst tre års kvalificerad erfarenhet från upphandlingsarbete.

Du har goda kunskaper i LOU medan kunskaper om LUF-lagstiftningen är meriterande. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med upphandling, gärna i kommunal verksamhet eller en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av entreprenadupphandling är meriterande och det är en fördel om du är intresserad av teknik. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i IT-användning och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som upphandlare är du självgående, initiativrik och drivande i upphandlingsprocessen. I ditt bemötande med externa och interna kontakter är du kommunikativ och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och vet vad det innebär att arbeta i projektform. Vidare har du ett genuint intresse för offentlig upphandling och du kan bidra aktivt i utvecklingen på enheten. Samtidigt är du analytiskt lagd och tar stort ansvar för dina egna uppgifter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2016-06-17
Referensnummer: A582355

Välkommen att söka tjänsten via ”Sök Jobbet” i denna annons.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktperson

Kerstin Svensson Upphandlingschef 08-580 285 11

Fackliga företrädare

Reza Soltani Saco 08-580 288 73
Sonja Sukarén Vision 08-580 286 89

Övrigt

Intervjuer sker löpande, välkommen in med din ansökan!

Järfälla kommun erbjuder dig som anställd attraktiva förmåner i form av bland annat kompetensutveckling, friskvård och flexibel årsarbetstid.

Vi har redan tagit ställning gällande annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.