Länsstyrelsen Skåne söker Inköpare

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år. Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är ”Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon”.

Länsstyrelsen söker en inköpare till rättsenheten på förvaltningsavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i centrala Malmö. Anställningen är tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

På Länsstyrelsens inköps- och upphandlingsfunktion är vi idag fyra medarbetare. Organisatoriskt tillhör vi rättsenheten som idag består av ca 30 personer. Rättsenheten ger i olika former juridiskt stöd till den övriga verksamheten inom myndigheten.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och förvaltningsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Arbetsuppgifter

Som inköpare är ditt uppdrag att göra goda affärer åt Länsstyrelsen och staten/medborgarna. En viktig del i ditt arbete är att hjälpa beställarna i det dagliga inköpsarbetet.

Du kommer bl.a. att jobba med:
-direktupphandlingar
-avrop från avtal
-förnyade konkurrensutsättningar
-uppföljning av avtal
-beställningsrutiner
-internutbildning av beställare
-att medverka i övergång till e-handel

I tjänsten ingår också visst övrigt administrativt arbete.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har relevant utbildning inom inköp, exempelvis en KY-utbildning. Du ska även ha arbetserfarenhet inom inköpsarbete. Denna erfarenheten kan vara likställd med en genomförd LIA (Lärande i Arbete) eller en praktik som vi bedömer likvärdig. Arbetet ställer vidare krav på goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:
• Några års erfarenhet av inköpsarbete.
• Erfarenhet av inköpsarbete i en större organisation eller myndighet.
• Erfarenhet av att arbeta med E-handel.
• Vana av att arbeta i inköpsdatabaser.

Vi förväntar oss att du som medarbetare på Länsstyrelsen tar ansvar för ditt arbete och ditt resultat i förhållande till uppsatta mål, samtidigt som du hjälper dina kollegor och bidrar till arbetsgruppens samlade arbete. En förutsättning för detta är att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra. För att fullt ut kunna bidra till verksamhetens resultat kan du sätta dina arbetsuppgifter i ett större sammanhang och prioritera utifrån detta. Du klarar av att arbeta med en väl avvägd balans mellan kvalitet, tids- och resursåtgång. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut. Vi arbetar ständigt med att bli mer effektiva och du förväntas aktivt delta i detta arbete och bidra till vår verksamhetsutveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Gör en digital ansökan via Sök jobbet-knappen i denna annons.

Referensnummer: 112-17371-18

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Arbetstid: Dagtid

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Du hittar information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter på https://www.lansstyrelsen.se/skane/dataskydd.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2018-09-24
Arbetsplats: Skåne län
Kommun: Malmö
Yrkeskategori: Inköpare
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Läs mer: Här får du veta mer om Länsstyrelsen och förvaltningsavdelningens verksamhet.

Kontaktpersoner

Leif Nyberin, Enhetschef 010-224 15 32
Therese Ortner, Stf. enhetschef 010-224 15 55
Franceska Berglund Nilsson, Upphandlingsjurist 010–224 13 11

Fackliga företrädare

Lottie Holmström, Saco-S 010-224 13 76
Esmaeil Salehi, OFR/S, P, O (ST) 010-224 16 22