Länsstyrelsen Västra Götalands län söker upphandlare

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen har en central inköp- och upphandlingsgrupp som ingår i enheten för ekonomi och upphandling. Merparten av medarbetarna på enheten är placerade i Vänersborg. Inköp och upphandlingsgruppen består av två upphandlare, en e-handelskoordinator samt tre inköpshandläggare. Organisationens årliga inköpsvolym uppgår till cirka 350 mnkr. I gruppens arbete ingår det att stödja Länsstyrelsens medarbetare vid upphandlingar, hantera beställningar samt utveckla processer som stödjer effektiva och affärsmässiga upphandlingar och inköp.

Ditt uppdrag blir att tillsammans med kollegorna ansvara för myndighetens samordnade inköp och upphandlingsarbete. Du kommer ansvara för hela processen från upprättande av förfrågningsunderlag och avtal till avtalsförvaltning inklusive handläggning av överprövningsmål och affärsjuridisk rådgivning. I tjänsten ingår att utföra en stor del direktupphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar på befintliga avtal, att informera om aktuella ramavtal och upphandlingsregler, samt att hålla i interna utbildningar vid behov.

Vi erbjuder dig möjlighet att få arbeta i en organisation med specialistkunskaper inom många områden som verkar ur ett samhällsperspektiv och bidrar till ett hållbart samhälle.

Placeringsort: Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer

Krav:
Vi tror att du som söker, nyligen genomfört en eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling i offentlig verksamhet eller jämförbar utbildning. Utifrån din utbildning eller arbetserfarenhet ska du ha goda kunskaper i Lagen om offentlig upphandling och dess innebörd. För att lyckas i ditt arbete förutsätter vi också att du har en pedagogisk förmåga.

Som person tycker du om att ge stöd och service. Du är lyhörd för andras behov och har förmåga att hitta lösningar utifrån olika situationer och behov. Du arbetar strukturerat och kan göra väl avvägda prioriteringar. Du har både förmåga och vilja att bidra till gruppens samarbete och förmåga att genomföra processer och arbetsuppgifter självständigt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar i upphandlingssystem
• Erfarenhet av upphandlingsarbete under 1 års tid

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: 112-11748-2019
Sista ansökningsdag: 2019-04-08

Gör din ansökan digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.

Lön

Löneform: Månadslön
Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Arbetstid: Dagtid
måndag – fredag 40 tim./vecka

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Generell information

Arbetsplats: Västra Götalands län
Kommun: Vänersborg
Yrkeskategori: Upphandlare
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner

Emelie Zetterström, Enhetschef
010-224 54 08

Stefan Laang, Upphandlare
010-224 55 33

Fackliga företrädare

Sten Wolme, SACO
010-224 54 39

Annika Berggren, ST
010-224 48 20

Monica Danielsson, SEKO
0770-457 900 (växel)


Referensnummer
112-11748-2019

Sista ansökningsdag
2019-04-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *