Lantmäteriet söker chef till inköpsfunktionen

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra.

Lantmäteriets centrala inköpsfunktion är en del av myndighetens koncerngemensamma verksamhet och genomför upphandlingar samt ger stöd till kärnverksamhetens operativa inköpsprocess. Lantmäteriets ambition är att vara en ledande e-myndighet. För inköpsfunktionen innebär det att ha fokus på elektroniska processer för inköp och upphandling. Ett arbete med att implementera ett tvärfunktionellt arbetssätt avseende kategoristyrt inköpsarbete inom hela organisationen pågår.

Lantmäteriet söker nu en inköpschef med placering i Gävle.

För att kunna leva upp till de förväntningarna som ställs på dig får du som chef på Lantmäteriet ett tydligt uppdrag med befogenheter och delegerat ansvar. Utöver det erbjuder vi dig det stöd du behöver inom områden som till exempel ekonomi, HR och kommunikation

Arbetsuppgifter

Som chef för inköpsfunktionen har du personal-, budget- och verksamhetsansvar.

Några av de arbetsuppgifter och områden du kommer driva och ansvara för är:

• Ansvarig för Lantmäteriets samlade inköpsprocess
• Upphandling och avrop genom koordinering och planering
• Utveckling av kategoristyrt och affärsorienterat arbetssätt inkl framtagande av kategoristrategier samt genomförande av beslutade strategier
• Säkerställa att organisationen arbetar på ett enhetligt och effektivt sätt vad avser processer, regelverk, system, mallar m m

Kvalifikationer

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen.

Du har:

• Högskoleutbildning om minst 180 hp med ekonomisk, juridisk eller teknisk inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig
• Flera års erfarenhet av strategiskt inköp
• Chefserfarenhet med personalansvar

Tidigare erfarenhet av att arbeta med kontinuerlig förändring och utveckling, samt erfarenhet/kunskap om LOU är meriterande.

Dina personliga egenskaper är av största vikt för tjänsten. Vi söker dig som är målmedveten, utvecklingsorienterad, affärsinriktad och lyhörd med god samarbetsförmåga. Din förmåga att skapa förtroende och legitimitet genom kommunikation och diplomatisk förmåga tror vi är en framgångsfaktor i ditt uppdrag, liksom din förmåga att entusiasmera och utveckla människor och grupper. En god förmåga för helhetssyn och ett eget ledarskap som engagerar och motiverar är även det av stor vikt för tjänsten.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna enhetschef Anna Bakken Andersson, telefon 070-3165061. Fackliga företrädare är för Lantmäteriakademikerna/SACO, Anna Forsberg telefon 026-633379 och för ST inom Lantmäteriet, Inggerd Holmberg telefon 026-633122.
Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/6520, senast 2018-01-18. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.