Lantmäteriets inköpsfunktion söker inköpare

Referensnummer: 302-2016/2264

Lantmäteriet erbjuder stimulerande arbetsuppgifter och en arbetsorganisation som gör det spännande, roligt och utmanande att arbeta hos oss. För att leva upp till vår värdegrund service, öppenhet och handlingskraft förväntas våra medarbetare att uppnå resultat, utveckla och vara delaktiga.

Inköpsfunktionen är en del av Lantmäteriets koncerngemensamma enheter och genomför upphandlingar av varor/tjänster samt ger stöd till kärnverksamhetens operativa inköpsprocess. Lantmäteriets ambition är att vara en ledande e-myndighet. För inköpsfunktionen innebär det att ha fokus på elektroniska processer för inköp och upphandling. Vi använder i dag upphandlingsverktyget Tendsign och e-beställsystemet Proceedo. Ett arbete med att implementera ett tvärfunktionellt arbetssätt avseende kategoristyrt inköpsarbete inom hela organisationen pågår.

Inköpsfunktionen söker nu en inköpare med placering i Gävle.

Arbetsuppgifter

Som inköpare har du en rådgivande och stödjande roll gentemot verksamhetens certifierade beställare.

Du hanterar och analyserar beställningar från verksamheten och genomför direktupphandlingar, förnyad konkurrensutsättning och andra typer av avrop. Beroende på din profil kan även andra upphandlingsförfaranden bli aktuella. Du arbetar teambaserat och i nära kontakt med funktionens övriga medarbetare.

Övriga arbetsuppgifter som kan förekomma är bl a:

• Uppföljning av leverantörsprestanda
• Spendanalyser
• Deltagande i kategoriteam

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Relevant högskoleutbildning inom t ex ekonomi eller motsvarande erfarenhet
• Erfarenhet av inköpsarbete från offentlig eller privat verksamhet
• Erfarenhet/kunskaper om LOU, leverantörsstyrning och kategoristyrt inköpsarbete är meriterande

Personliga egenskaper vi värdesätter är att du:

• Har förmågan att jobba självständigt såväl som i team
• Har initiativförmåga
• Strukturerad med en välutvecklad analytisk förmåga
• Är utåtriktad och skapar goda kontakter och relationer i yrkesmässiga sammanhang
• Har ett konsultativt förhållningssätt

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Inköpschef Göran Persson, telefon 070-3833776. Fackliga företrädare är för Lantmäteriakademikerna/SACO, Sandra Hjelmérus telefon 026-633378 och för ST inom Lantmäteriet, Inggerd Holmberg telefon 026-633122.
Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Urval till intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Då Lantmäteriet har en omfattande utlandsverksamhet kan det finnas möjligheter att arbeta i olika internationella projekt.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2016/2264, senast 2016-06-10. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *