Linköpings universitet söker Upphandlare

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov på grund av pensionsavgångar och en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här.
Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en upphandlare till Upphandlingsenheten.

Din framtida arbetsplats
Upphandlingsenhetens medarbetare samordnar och genomför upphandlingar, ger råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor till hela universitetet samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Du kommer att arbeta i en flexibel organisation där tempot är högt. Upphandlingsenheten är en del av Rättsavdelningen som är centralt placerad inom Universitetsförvaltningen på Campus Valla. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Resor till våra övriga campus som finns i Norrköping och på Universitetssjukhusområdet i Linköping förekommer. Vi använder Visma TendSign som vårt verktyg vid upphandlingar.

Dina framtida arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren upphandlare som självständigt kan samordna och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att genomföra upphandlingar inom många olika områden för såväl varor som tjänster. Upphandlingsarbetet bedrivs i projektform på uppdrag av och i samarbete med LiU:s institutioner och enheter och enligt en strategisk plan.

Upphandlaren ingår i både mindre och större arbetsgrupper. Du förväntas kunna axla en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du kommer att ansvara för. I arbetsuppgifterna ingår hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkomna anbud samt avtalsskrivning. Arbetet innebär många kontakter både med leverantörer och beställare, du kommer att ge råd och stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till dem inom LiU som gör egna avrop och upphandlingar. Verksamhetens inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen. En stor del av uppdragen finns inom forskningsrelaterade varor och tjänster, IT och laboratorieverksamhet men även förbrukningsvaror och andra tjänster.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för att arbeta med kvalificerade upphandlingar. Du kan t ex vara naturvetare, ingenjör, ekonom eller jurist eller så har du eftergymnasial utbildning med inriktning på upphandling i kombination med tidigare yrkeserfarenhet. Alternativt har du motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du ska ha flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar, från den köpande eller säljande sidan. Du är van att hantera flera projekt parallellt och du kan hantera stressiga situationer. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är självgående, har integritet och en god pedagogisk förmåga. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp.

Det är meriterande om du har;

– erfarenhet av tjänsteupphandlingar
– erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
– erfarenhet av avtalsprocesser/avtalsuppföljning

Ansökan
Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Sök Jobbet” här nedan. Vi läser ansökningarna löpande, sista ansökningsdag är 2018-03-19.  Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. 

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 


Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb.

Kontaktpersoner
Eva Rosell
Enhetschef
013-28 28 71
eva.rosell@liu.se

Hans Kempe
Upphandlingschef
013-28 10 79
hans.kempe@liu.se

Lina Landström
HR-partner
013-28 69 93
lina.landstrom@liu.se