Linköpings universitet söker upphandlare

Ref LiU-2019-04212

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

En av våra medarbetare går i pension i april 2020 och vi söker nu en upphandlare till Upphandlingsenheten.

Som upphandlare hos oss kommer du ha ett arbete som är både utvecklande och varierande och du kommer genomföra upphandlingar inom flera olika områden för både varor och tjänster. Om du har arbetserfarenhet inom upphandling eller strategiskt inköp och är redo för nästa steg så kan det vara dig vi söker.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som upphandlare kommer du genomföra upphandlingar av både varor och tjänster. Rollen innebär många kontakter med beställare och leverantörer. Universitetets inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen. En stor del av uppdragen finns inom forskningsrelaterade varor och tjänster, IT, laboratorieverksamhet och resor men även förbrukningsvaror och andra tjänster. Du har en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du ansvarar för.

Du arbetar i hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsundersökning till utformning av avtal och dokumenthantering. I arbetsuppgifterna ingår också att förvalta ramavtal som avtalsansvarig och att tillsammans med enhetens avtalscontroller göra uppföljningar under den tid avtalen gäller.

Du kommer även att ge råd och stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till verksamheten.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell och flerårig praktisk arbetserfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling) och/eller LUF (Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna) inom offentlig sektor alternativt motsvarande erfarenhet av liknande anskaffningsprocesser och strategiskt inköpsarbete inom privat verksamhet, exempelvis Bid Manager.

Du har antingen relevant högskoleutbildning (t.ex. inom teknik/IT, juridik, ekonomi eller naturvetenskap) eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, alternativt arbetserfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du har goda kunskaper i regelverk inom offentlig upphandling.

Du är van att arbeta i projektform och med projektledning och kan hantera flera projekt parallellt samt hantera stressiga situationer. Du har erfarenhet från att tidigare arbetat i en konsultativ roll. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp. Du har en god pedagogisk förmåga att ge råd och stöd i upphandlingsfrågor och i eventuella utbildningsuppdrag.

Din framtida arbetsplats

Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4 000 medarbetare. Studenterna är bland de mest eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen.

Du kommer att arbeta inom Upphandlingsenheten på Campus Valla i Linköping, som är en del av den gemensamma förvaltningen vid LiU. Enheten har idag 10 medarbetare, som samordnar och genomför upphandlingar, ger råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor till hela universitetet samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Engelska som språk i upphandlingsdokumenten förekommer vid forskningsrelaterade upphandlingar.

Vi använder upphandlingsverktyget Visma TendSign.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare.

Tillträde
April 2020 eller efter överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner

För kontakt med fackliga kontaktpersoner se längst ner på denna sida.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-01-07. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Sök jobbet” i denna annons.

Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att kunna beaktas.

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 3-4 2020.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Eva Rosell
Enhetschef
013-28 28 71
eva.rosell@liu.se

Sanja Dimic
HR-partner
013 -28 24 58
sanja.dimic@liu.se


Sista ansökningsdag
2020-01-07

Ref
LiU-2019-04212

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb