Linköpings universitet söker upphandlare

Ref LiU-2018-03813

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat på grund av en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu två upphandlare till Upphandlingsenheten. I en av tjänsterna kommer det ingå att arbeta med uppföljning.

Dina framtida arbetsuppgifter

Att arbeta som upphandlare hos oss är både utvecklande och varierande, du får möjlighet att genomföra upphandlingar inom flera olika områden för såväl varor som tjänster. Du har en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du kommer att ansvara för. I rollen som upphandlare arbetar du i hela upphandlingsprocessen, från behovs- och marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering, avtalsskrivning och dokumenthantering. I vissa upphandlingar kan förhandling förekomma. I arbetsuppgifterna ingår också att vara avtalsansvarig för ramavtal och tillsammans med avtalscontroller göra uppföljningar under giltighetstiden. I din roll kan avtalsansvar för resebyråtjänster eventuellt komma att ingå.

Arbetet innebär många kontakter med leverantörer och beställare. Du kommer att vägleda och ge stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till dem inom universitetet som gör egna avrop. Att arbeta med en aktiv och strukturerad avtalsuppföljning är en viktig del i Upphandlingsenhetens strategiska arbete. I en av tjänsterna kommer det ingå att arbeta en del av din tid med avtalsuppföljning tillsammans med vår avtalscontroller. Vi söker dig som vill arbeta med varierande upphandlingar och kombinera upphandlarrollen med arbetsuppgifter inom uppföljning. Hur tjänsterna utformas styrs utefter de sökandes kompetens och profil.

Om dig

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för att arbeta med kvalificerade upphandlingar (t ex med inriktning mot naturvetenskap, teknik, ekonomi eller juridik). Alternativt har du eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, logistik eller närliggande områden i kombination med tidigare yrkeserfarenhet. Du har flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar alternativt arbetat med anbudslämning. Du har goda kunskaper i regelverk inom offentlig upphandling.

Du är van att hantera flera projekt parallellt och du kan hantera stressiga situationer. Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i projektform eller med projektledning, avtalsuppföljning/god analytisk förmåga.

Din framtida arbetsplats

Du kommer att arbeta inom Upphandlingsenheten på Campus Valla i Linköping, som är en del av den gemensamma förvaltningen vid LiU. Enheten har idag 10 medarbetare, som samordnar och genomför upphandlingar, ger råd, information och utbildning i upphandlingsfrågor till hela universitetet samt följer upp och vårdar avtal och leverantörskontakter. Enheten är ett professionellt stöd inom upphandling och arbetar för att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Universitetets inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen. En stor del av uppdragen finns inom forskningsrelaterade varor och tjänster, IT, laboratorieverksamhet och resor men även inom andra varu- och tjänsteområden. Vid forskningsrelaterade upphandlingar förekommer ofta engelska som språk i upphandlingsdokumenten.

Vi använder Visma TendSign som vårt verktyg vid upphandlingar.

Resor till våra övriga campus som finns i Norrköping och på Universitetssjukhusområdet i Linköping förekommer.

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare.

Tillträde
Efter överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se nedan.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 15 januari 2019. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Sök jobbet” i denna annons. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att kunna beaktas.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Eva Rosell
Enhetschef Upphandlingsenheten
013-28 28 71
eva.rosell@liu.se

Sanja Dimic
HR-partner
013 – 28 24 58
sanja.dimic@liu.se


Sista ansökningsdag
15 januari 2019

Ref
LiU-2018-03813

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *