LTU söker Upphandlare-Luleå

Ref: 139-2017

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

Inom området administrativt verksamhetsstöd vid Luleå tekniska universitet ingår all administrativ personal under en gemensam ledning. Administrativt verksamhetsstöd ansvarar för arbetsuppgifter som både kan ligga anknutna till verksamheter inom institutionerna vid Luleå tekniska universitet eller vid centrala enheter.Upphandlingsfunktionen, som är en del av universitetets ekonomienhet, ansvarar för genomförande och samordning av universitetets upphandlingsverksamhet samt att upphandlingsförfaranden sker i enlighet med gällande lagar och bestämmelser.

Upphandlingsteamet består idag av upphandlingschef och tre upphandlare. Vid universitetet utförs idag ca 80 annonserade upphandlingar per år.

Inom universitetet pågår ett utvecklingsarbete för fortsatt införande av elektronisk handel samt hållbarhet i framtida upphandlingar.  Uppföljningen och kvalitetskontrollen av våra upphandlingar kommer att vidareutvecklas samtidigt som arbetet med att hålla goda relationer med marknadens aktörer fortsätter.

Upphandlingsfunktionen vid Luleå tekniska universitet behöver nu anställa en upphandlare när en kollega övergår till en annan anställning inom universitetet.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som upphandlare innebär ansvar för att hålla sig informerad om behov av kommande upphandlingar, styra och driva universitetets upphandlingar från planering till avtal/beställning samt att utbilda och informera verksamheten om aktuella avtal, lagar, inköps- och upphandlingsrutiner. Du kommer att arbeta nära verksamheten för att kunna ge våra chefer, forskare och lärare bästa möjliga stöd och support i upphandlingsärenden. I uppföljningsfunktionens uppdrag ingår även uppföljning och analys av inköpsbeteenden, uppföljning av befintliga avtal, samt utveckling av upphandlingsfunktionens interna hjälpmedel i form av mallar, hemsida och avtalsdatabaser.

Kvalifikationer
För anställningen krävs akademisk examen med ekonomisk eller juridisk inriktning eller annan akademisk examen med dokumenterad erfarenhet av upphandling. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling samt system för detta. Meriterande är erfarenhet av projektledning och arbete med hållbarhet. Utöver detta förutsätts analytisk förmåga, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, god samarbets- och kommunikationsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt.

Personlig profil
En stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet eftersom arbetet innefattar många kontakter på skilda nivåer inom universitetet, med leverantörer och andra externa parter.

Ytterligare information
För ytterligare information kontakta upphandlingschef Christer Fjellström, tel 0920-49 18 99, e-post: christer.fjellstrom@ltu.se

Fackliga företrädare SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 marika.vesterberg@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 6 februari, 2017
Referensnummer: 139-2017


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *