Lunds kommun söker Upphandlare med erfarenhet av entreprenader

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?
På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Arbetsuppgifter
Kommunkontoret/Upphandlingsenheten

Upphandlingsenheten i Lunds kommun är organisatoriskt placerad under ekonomiavdelningen och består idag av 10 medarbetare. Upphandlingsenhetens viktigaste uppgift är att organisera och utveckla upphandlingsverksamheten samt att genomföra kommunövergripande upphandlingar. Andra viktiga områden är service, råd, stöd och utbildning till verksamheterna i upphandlingsfrågor. Upphandlings- och inköpsverksamheten i Lund är för närvarande i ett spännande skede där upphandlingsenheten bidrar i ett arbete för en effektivare inköpsorganisation.

Kommunens upphandlingsenhet samverkar i upphandlingar med ett antal kommuner och andra upphandlande myndigheter där Lunds kommun ansvarar för, genomför och administrerar gemensamma upphandlingar i samverkan.

Serviceförvaltningen/Markentreprenad
Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 350 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Markentreprenad har en bred verksamhet med många uppgifter för att skapa och sköta en bra utemiljö för Lundaborna. Den duktiga personalen anlägger och sköter bland annat gator, parker, skogsområden och skolgårdar.
Markentreprenad kör också särskolebarn till och från skolor, transporterar mat till skolor och boenden och ansvarar för postdistributionen mellan förvaltningarna. Markentreprenad driver även kommunens tryckeri. Förutom den dagliga verksamheten hålls beredskap för vattenläckor, stopp i avlopp och vinterväghållning.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att som i rollen som upphandlare självständigt leda och genomföra upphandlingar, ansvara för ett antal avtalsområden, upprätta avtal samt genomföra avtalsuppföljningar. Arbetet innehåller, bland mycket annat, även bistånd med rådgivning i upphandlingsfrågor, svara på avtalsrelaterade frågor m m.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning för arbetsuppgifterna, YH, högskola eller universitet. Du ska ha god erfarenhet av LOU och av offentlig upphandling, särskilt erfarenhet av entreprenadupphandling och i viss mån entreprenadjuridik. Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel är önskvärt.

Du ska vara erfaren nog att klara av att ta eget ansvar och driva egna upphandlingsprojekt från start.

Arbetet kräver många kontakter varför du har lätt att samarbeta och kommunicera med andra. Arbetet kan stundvis vara stressigt så det är bra om du gillar ett högt arbetstempo och är stresstålig. Du är serviceinriktad, lyhörd och med hög integritet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi jobbar för att utveckla och ha goda affärsrelationer med våra leverantörer och kunder varför ett fokus på goda affärer är ett måste.

Dina personliga egenskaper väger också tungt.
Tjänsten tillsätts löpande.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök via ” Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Sista ansökningsdag: 2018-03-19

Referensnummer
KK 2018/07 

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)
Birgitta Petrusson
Upphandlingschef Lunds kommun
Telefon: 046-359 50 64

Ingrid Edling,
Entreprenadchef Markentreprenad
Telefon: 046- 359 66 31

Facklig(a) företrädare
Fackliga nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00