Lunds universitet söker Upphandlare, 3 anställningar

Inköp och upphandling

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Avdelningen Inköp och upphandling vid Lunds universitet söker nu 3 upphandlare till nyinrättade tjänster. Vi söker dig som har akademisk examen inom t ex juridik, ekonomi, teknik, medicin eller motsvarande.

Arbetsuppgifter

Välkommen att bli vår nya kollega!

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med stor bredd i vilken typ av upphandlingar som genomförs. Vi söker dig som brinner för upphandling och som vill arbeta nära den beställande verksamheten.

Lunds universitet köper in stora mängder teknisk forskningsutrustning, t ex vetenskapliga instrument och tecknar årligen ett antal ramavtal. Dessa ramavtal kan vara inom följande områden; resor, medicinsk utrustning, kemikalier, vetenskaplig litteratur, mat och dryck, arbetsmiljö och hälsovård etc. Härutöver arbetar vi med kategoristyrt arbete och arbetar aktivt med avtalsförvaltning och avtalsuppföljning.

Avdelningen består i dagsläget av 13 upphandlare, 2 E-handelssamordnare och 1 upphandlingschef. Vi utökar nu teamet med 3 upphandlare och 1 avtalscontroller.

Du kommer att arbeta självständigt som upphandlare i vårt upphandlingsverktyg TendSign. Du kommer att genomföra både ramavtals-, objekts- och tjänstekoncessionsupphandlingar. Du kommer att ingå i ett eller flera kategoriteam. Som upphandlare är du van vid att arbeta som projektledare och kommunicerar obehindrat både i tal och skrift. Du skall vara bekväm med att tala inför både mindre och större grupper.

Vi ser gärna att du är erfaren som upphandlare och har arbetat operativt som upphandlare i 3-5 år, alternativt som inköpare inom det privata näringslivet. Om du har någon specialinriktning vill vi att du anger detta redan i din ansökan.

Kvalifikationer

Du skall kunna arbeta och kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är utåtriktad, noggrann och positiv. Du är analytisk och har god samarbetsförmåga, samt förmåga att arbeta självständigt och i team. Du har givetvis god kännedom om LOU.

Du behärskar TendSign som upphandlingsverktyg, samt Office-paketet. Vi ser gärna att du även har arbetat i Visma/Proceedo.

Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: snarast dock senast 1 oktober
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 3
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Lund
Län: Skåne län
Land: Sverige
Facklig företrädare:
SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
OFR/ST: Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66

 


Sista ansökningsdag
2018-07-01

Referensnummer
PA2018/2200

Kontakt
Jeanette Jakobsson, +46462227575

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.