Malmö stad söker erfaren upphandlare till Fastighets- och gatukontoret

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark. Tillsammans med Malmöborna och stadens näringsliv skapar vi ett gott stadsliv. Vi arbetar med allt från att fylla staden med evenemang till att bygga ut staden, utveckla trafiksystemen, förvalta odlingslotter och värna om våra natur- och rekreationsområden.

Vi är omkring 450 medarbetare med vitt skilda kompetenser som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Upphandlings – och entreprenadenheten har det övergripande ansvaret för samtliga upphandlingar som görs inom fastighets- och gatukontoret. Upphandlingar som har en stor variation, allt från varor och tjänster till stadens arrangemang till tekniska konsulttjänster och anläggning entreprenader.

Enheten består av i dagsläget 16 medarbetare som tar fram upphandlings- och förfrågningsunderlag samt genomför och följer upp upphandlingar tillsammans med verksamhetsansvariga, handläggare och projektledare från våra olika verksamheter,

Vi är också avtalsansvariga och beställarens ombud vid genomförandet av de upphandlade kontrakten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att genomföra upphandlingar, från behovsanalys till skrivet avtal, av varor och tjänster och byggentreprenader för den offentliga miljön. Upphandlingarna avser både ramavtal och kontrakt. Du är med och tar fram rutiner och instruktioner inom upphandlingsområdet och blir en viktig del i byggandet av det framtida Malmö.

I rollen som beställarens ombud företräder du kommunen och har befogenhet att med bindande verkan träffa ekonomiska och andra uppgörelser med våra leverantörer. Arbetet innebär att med stort ansvar delta i hela genomförandeprocessen.

Vi kan erbjuda många spännande arbetsuppgifter i en engagerad och positiv arbetsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är erfaren, affärsinriktad och har flerårig erfarenhet av upphandling, antingen inom offentlig verksamhet eller inom näringslivet. Erfarenhet av upphandlingar inom ramen för lagen om offentlig upphandling (LOU) är ett krav. Kunskap om vårt verksamhetsområde är en merit. Du ska vara intresserad av den goda affären.

Erfarenhet av uppföljning, förhandlingar och avtalsskrivning är meriterande.

Att kunna skapa och behålla goda interna och externa relationer är en nödvändighet. Arbetet innebär ett stort ansvar med många befogenheter varför vi ställer höga krav på affärsmässighet, integritet, noggrannhet och lojalitet.

Vi ser gärna att du har högskolekompetens och/eller erfarenhet med lämplig inriktning. Kompletterat med vidareutbildning inom området. Då arbetet bedrivs självständigt i nära samarbete med såväl kollegor som externa leverantörer, ställs höga krav på din kommunikativa förmåga.

Kraven är höga men vi utlovar ett både stimulerande och kul jobb. Välkommen till oss!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön enligt överenskommelse
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-28
Referensnummer: 037-1830

Kontaktpersoner

Kenneth Erlandsson
Enhetschef
040-341459

Birgitta Westerlund
Tf kanslichef och HR-konsult
040-34 17 35

Fackliga företrädare

Torbjörn Håkansson
SACO
0733-23 66 07

Lotta Cederfeldt
Vision
040-34 21 48

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

För mer information: https://malmo.se/Kommun–politik/Organisation/Forvaltningar/Fastighets–och-gatukontoret.html


Ansök senast
2018-10-28

Referensnummer
037-1830