Malmö stad söker fyra upphandlare, Stadskontoret, Upphandlingsenheten

Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Upphandlingsenheten är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret.

Stadskontorets uppgift är att stödja kommunstyrelsen att styra, samordna och följa upp den kommunala verksamheten.

Upphandlingsenheten har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförande av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med verksamhetsspecifika upphandlingsärenden.

Upphandlingsenheten söker nu fyra affärsinriktade upphandlare med kommersiellt driv.

Arbetsuppgifter

Du ska som självständig projektledare, och i förekommande fall även processledare, bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och i vissa ärenden även aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.

Upphandlingsenheten arbetar utifrån en kategoristyrd arbetsmetod för de avtalsområden som är myndighetsövergripande och arbetar som konsulter/biträden i ärenden som är verksamhetsspecifika. Arbetet inom respektive kategori drivs av en kategoriansvarig som har i uppgift att samordna planering och genomförande av de upphandlingar som faller inom ramen för respektive kategori och att driva kategoriarbetet framåt.

Upphandlingsenheten består i dagsläget av 18 upphandlare med helhetsansvar inom sina respektive avtalsområden varav tre stycken är kategoriansvariga. Enheten består också av två hållbarhetskoordinatorer med ansvar för gröna och arbetsrättsliga frågor, två jurister med ansvar för gemensamma juridiska frågeställningar, en e-handelskoordinator och en administratör samt en chef med ansvar för personal, ekonomi, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling.

Vi har nu inrättat ytterligare tjänster och söker därför två personer som har intresse för att hantera inköp av s.k. varukorgar, en person som har intresse för inköp av säkerhetsrelaterade varor och tjänster och en person som har intresse för inköp av olika typer av tjänster. Vi ser helst att du som söker har erfarenhet och intresse inom ett av dessa områden och att du har en vana att hantera komplexa affärsprocesser. Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker både affärsmässigt och strategiskt med en innovativ ansats.

Malmö stads upphandlingsverksamhet har expanderat snabbt de senaste åren och befinner sig därför i ett utvecklingsskede och för oss är det viktigt att du, med din kompetens och med dina personliga egenskaper, bidrar till skapandet av enhetens roll och rutiner tillsammans med dina kolleger och att du deltar aktivt i att bygga den nya kultur som sakta håller på att ta form.

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö och löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt. Inköps- eller upphandlingserfarenhet är meriterande. Erfarenhet av upphandling inom beskrivna arbetsområden är klart meriterande. Har du arbetat med de IT-system vi använder oss av (Raindance/Marknadsplatsen och Visma TendSign) är det också meriterande.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en analytisk och pedagogisk förmåga parallellt med en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Det är viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför publik.

Du måste tycka om att driva dina ärenden självständigt samtidigt som du måste tycka om att leda arbetsgrupper inom dina projekt och att arbeta i olika sammansättningar av kompetenser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projekt- och/eller processledning.

Erfarenhet krävs.

Välkommen att söka genom via ” Sök Jobbet ” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 12 augusti 2018.

Övrigt
Vi ber er reservera utrymme för intervju under perioden 2018-08-22 – 2018-08-28. Vi kommer att kalla till intervju senast en vecka innan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.


Ansök senast: 
2018-08-12

Referensnummer:
102-18 Upphandlare

Antal annonserade arbetstillfällen:
4

Kontaktperson
Gabriella Manieri
Upphandlingschef
gabriella.manieri@malmo.se

Fackliga företrädare
Harald Nilsson
Saco
040-34 119 5

Visions Malmöavdelning
Vision
040-30 48 30

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *