Malmö Stad söker Jurist till upphandlingsenheten

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Upphandlingsenheten är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret vars övergripande ansvar är att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförande av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med verksamhetsspecifika upphandlingsärenden.

Upphandlingsenheten består i dagsläget av 18 upphandlare med helhetsansvar inom sina respektive avtalsområden varav tre stycken är kategoriansvariga och teamledare för respektive kategorigrupp. Enheten består även av två hållbarhetskoordinatorer med ansvar för gröna och arbetsrättsliga frågor, en utvecklingssekreterare med ansvar för allmänna utrednings- och utvecklingsfrågor, en e-handelskoordinator med fokus på våra stora varukorgar, en administratör som håller ihop vårt behov av allmän administration och en chef med ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsutveckling.

Upphandlingsenheten söker nu en jurist med erfarenhet av processföring i upphandlingsärenden.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö och löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för juridiska frågor på enheten och du kommer att hantera de rättsprocesser som är aktuella i de upphandlingsärenden som enheten genomför. Du kommer även att vara ett viktigt stöd till enhetens upphandlare i det dagliga arbetet.

Aktuella rättsområden är avtalsrätt, köprätt, upphandlingsrätt samt offentlig rätt.

Malmö stads upphandlingsverksamhet har expanderat snabbt de senaste åren och befinner sig därför i ett utvecklingsskede och för oss är det viktigt att du, med din kompetens och med dina personliga egenskaper, bidrar till skapandet av enhetens funktion tillsammans med dina kolleger och att du deltar aktivt i att bygga den kultur som håller på att ta form.

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen och goda kunskaper i aktuella rättsområden och ha praktisk erfarenhet av att arbeta med rättsliga frågor.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i ditt uppdrag krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en analytisk och pedagogisk förmåga parallellt med en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Stor vikt kommer därför läggas på personliga egenskaper.

Det är viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt. Du måste dessutom ha en mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och vara beredd att hålla i presentationer i olika sammanhang.

Det är meriterande om du har fullgjord notarietjänstgöring samt om du har erfarenhet av att arbeta operativt med offentlig upphandling.

Ansökan
Ansökan görs digitalt via Sök Jobbet-knappen i denna annons.
Referensnummer: A810772

Generell information
Sista ansökningsdag: 2018-09-23
Arbetsplats: Skåne län
Kommun: Malmö
Yrkeskategori: Förvaltningsjurist
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktperson
Gabriella Manieri, Upphandlingschef
gabriella.manieri@malmo.se

Fackliga företrädare
Harald Nilsson, SSR
040-34 11 95

Vision Malmö, Vision
040-30 48 30

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.