Malmö stad söker Upphandlare, Stadskontoret, Upphandlingsenheten

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med verksamhetsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 28 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden. Arbetet på enheten bedrivs utifrån en kategoristyrd arbetsmetod.

Vi söker nu affärsinriktade upphandlare med kommersiellt driv.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö och löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Du ska som självständig projektledare bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket som regel innefattar behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och i många ärenden även aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning.

Vi söker i första hand personer med erfarenhet av tjänsteinköp och ett intresse för komplexa affärsprocesser. Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker både affärsmässigt och strategiskt med en innovativ och strukturerad ansats.

Malmö stads upphandlingsverksamhet har expanderat snabbt de senaste åren och befinner sig därför i ett utvecklingsskede och för oss är det viktigt att du, med din kompetens och med dina personliga egenskaper, bidrar till skapandet av enhetens roll och rutiner tillsammans med dina kolleger och att du deltar aktivt i att bygga den kultur som håller på att ta form.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt. Inköps- eller upphandlingserfarenhet liksom erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor är meriterande. Har du arbetat med de IT-system vi använder oss av (Raindance/Marknadsplatsen och Visma TendSign) är det också meriterande.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en analytisk och pedagogisk förmåga parallellt med en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Det är viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför publik.

Du måste tycka om att driva dina ärenden självständigt samtidigt som du måste tycka om att leda arbetsgrupper inom dina projekt och att arbeta i olika sammansättningar av kompetenser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projekt- och/eller processledning.

Övrigt

Intervjuer planeras till 16-17 januari 2019.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast
Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-06
Arbetsgivarens referensnummer: A831607

Upplysningar lämnas av

Elin Holmberg
Kategoriledare
E-post: elin.holmberg@malmo.se

Facklig(a) företrädare

Harald Nilsson
SSR
Telefon: 040-341195

Vision Malmö
Vision
Telefon: 040-304830


Sista ansökningsdag
2019-01-06

Arbetsgivarens referensnummer
A831607

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb