Malmö stad upphandlare, Stadskontoret, Upphandlingsenheten

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med verksamhetsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 27 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden. Arbetet på enheten bedrivs utifrån en kategoristyrd arbetsmetod.

Vi söker nu affärsinriktade upphandlare med kommersiellt driv.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv miljö med stor framåtanda. Upphandlingsenheten består av engagerade och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö och löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Du kommer, som självständig projektledare, bistå organisationen i olika typer av upphandlingar genom hela processen, vilket som regel innefattar: behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi, upphandlingsarbete och i många ärenden även aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning. Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker på ett affärsmässigt sätt och med ett strategisk samt innovativt fokus.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt. Inköps- eller upphandlingserfarenhet liksom erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor är meriterande.

Vi söker i första hand en person som är intresserad av att hantera stadens livsmedelsavtal. Vi ser det som meriterande om du tidigare har genomfört upphandlingar av livsmedel eller har annan typ av yrkeserfarenhet/utbildning inom livsmedelsområdet.

Vi söker utöver detta även en generalist som kan hantera olika typer av upphandlingar och avtal. Vi ser det som meriterande om du har genomfört upphandlingar tidigare.

För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik i dina åtaganden krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta, är analytisk, har en pedagogisk förmåga och lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Det är viktigt att du kan behärska det svenska skriftspråket på ett korrekt och obehindrat sätt. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra kortare presentationer inför publik.

Du ska trivas i att driva dina ärenden självständigt samtidigt som du tycker om att leda arbetsgrupper inom dina projekt och att arbeta i olika sammansättningar av kompetenser. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av projekt- och/eller processledning.

Har du arbetat med de IT-system vi använder oss av (Raindance/Marknadsplatsen och Visma TendSign) är det också meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan

Ansök senast: 2019-08-14
Referensnummer: A887658

Kontaktpersoner

Gabriella Manieri
Upphandlingschef
040-341753, 0766-299700

Fackliga företrädare

Harald Nilsson
Saco
040-341195

Vision Malmö
Vision
040-304830

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.


Sista ansökningsdag
2019-08-14

Referensnummer
A887658

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.