Marks kommun söker Upphandlare

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Verksamhetsservice är en avdelning inom Teknik- och serviceförvaltningen (TSF). Förvaltningen bygger ut, driver och underhåller kommunens infrastruktur samt lämnar service till medborgare och övriga kommunala förvaltningar och bolag. Vi gör det därmed bättre och lättare att bo och verka i Marks kommun. Vi är en viktig aktör i Marks kommuns utveckling. På förvaltningen är vi totalt 350 medarbetare. Verksamhetsservice innefattar löne- och ekonomiadministration, fordonsadministration, kommunens växel, upphandling samt felanmälan. Förutom Verksamhetsservice ingår Teknik, Lokalförsörjning samt Kost- och Städ i förvaltningen.
Upphandlingsfunktionen genomför upphandlingar för alla verksamheter i Marks kommun. Vi upphandlar varor, tjänster och entreprenader i form av objekts- och ramavtalsupphandlingar.
Då en av våra kollegor valt att gå vidare mot nya utmaningar så söker vi nu en upphandlare.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare ansvarar du för att planera och genomföra upphandlingar utifrån verksamheternas behov. Arbetet innebär att ta fram marknads- och behovsanalys, kravställning, utforma förfrågningsunderlag samt göra kvalificering och utvärdering. I rollen ingår också att bistå vid uppföljning av avtal och fungerar som stöd och resurs i upphandlingsrelaterade frågor.
Alla inom enheten arbetar med att löpande utbilda och informera organisationen i inköps- och upphandlingsrelaterade frågor. Vi informerar även politiker, leverantörer samt andra parter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av upphandlingsarbete/inköpsarbete, gärna inom offentlig sektor. Du har god kännedom om de regelverk som gäller för offentlig upphandling (LOU och LUF).
Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du ska ha goda kunskaper inom IT samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingssystem som Visma Commerce TendSign eller liknande.
Då vi är en liten arbetsgrupp kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du måste ha lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, både inom den egna gruppen och utåt mot beställare, näringsliv och andra intressenter. Du är nyfiken och nytänkande samt vill bidra till att utveckla verksamheten.
Som upphandlare är du van att arbeta självständigt och ta egna initiativ, du har förmåga att strukturera ditt arbete och trivs med att ha flera projekt igång samtidigt.

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet knappen” här i annonsen. Sista ansökningsdag är 2018-06-13
Referensnummer:   A787289

Övrigt

Då urvalet sker löpande är du välkommen med din ansökan redan idag via länken ovan.

Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.