Migrationsverket söker Upphandlingsexperter

Vi söker Upphandlingsexperter till avdelningen för verksamhetsstöd i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Upphandlings- och inköpsenheten består av ca 20 personer som arbetar med olika delar av upphandlings- och inköpsprocessen och ingår i avdelningen för verksamhetsstöd inom Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping. Enheten står inför en expansionsfas och där tillhörande spännande och intressant utmaning, då vi precis påbörjat en omställning till kategoribaserat inköp. Avsikten är att kunna göra bättre och mer effektiva affärer framöver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som upphandlingsexpert kommer du få ett självständigt, omväxlande och stimulerande arbete. Du ska självständigt kunna driva och genomföra upphandlingar och därmed behärska hela upphandlingsprocessen från behovsanalys, upprättande av förfrågningsunderlag inklusive kravspecifikation, annonsering, kvalificering och utvärdering av inkomna anbud, avtalsskrivning och avtalsuppföljning. Arbetet är projektorienterat och en viktig del i arbetet är att vara drivande i upphandlingsprojekten.

Du kommer att arbeta i ett elektroniskt upphandlingsverktyg samt arbeta enligt ett kategoristyrt arbetssätt. Det kan bli aktuellt med eget kategoriansvar. Du har även ansvar för att stödja myndigheten vid införande och förvaltning av vårt e-handelssystem. Du ska tillsammans med övriga medarbetare på enheten utveckla och förenkla rutiner inom området. I arbetet ingår även att informera om och följa upp avtal samt att ge råd och stöd till organisationen. Du kommer även att medverka som lärare i internutbildningar. Arbetet kommer medföra vissa resor.

Personliga kompetenser
Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat samt styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Vidare arbetar du bra med andra människor och du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer samt fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Slutligen är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella.

Krav

  • Juridisk eller ekonomisk utbildning på högskolenivå, alternativt relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot upphandling, inköp, ekonomi eller juridik
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat anbudsbaserat upphandlingsarbete
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande

  • Erfarenhet av kategoribaserat inköpsarbete
  • Förhandlingserfarenhet relaterat till IT-baserade affärer
  • Erfarenhet av affärsförhandlingar
  • Erfarenhet av att arbeta projektorienterat
  • God förmåga att uttrycka dig i skrift på engelska

Upplysningar

Anställningsform: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Resor i befattningen: Förekommer
Placering: Norrköping
Tillträde för befattningen: Snarast enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till karin.carlsson@randstad.se. För ytterligare information kontakta Upphandlings- och inköpsstrateg Kristina Lundin, 010-485 12 43, kristina.lundin@migrationsverket.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2017-08-27. Du ansöker via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *