MSB söker Upphandlare (vikariat)

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Tjänsten är placerad inom upphandlingsfunktionen, som idag har tio medarbetare. Funktionen tillhör ekonomienheten, som är en av åtta enheter inom avdelningen för verksamhetsstöd. Det övergripande målet är att vara ett effektivt stöd som både stödjer och styr.

Upphandlingsfunktionen genomför upphandlingar och uppföljningar inom området för all verksamhet inom MSB.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar i samarbete med medarbetare och chefer, från förfrågningsunderlag till beslut. Upphandlingarna är av skiftande karaktär inom många olika områden, med stora upphandlingar av tjänster och specifika tekniska varor. Även andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom funktionen för upphandling ingår.

Tillsammans med kollegor kommer du att arbeta med att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra myndighetens upphandlingsprocess. Du kommer även att bidra till rådgivning och utbildning inom området. Arbetet innebär ett nära samarbete med chefer och medarbetare i organisationen.

Din kompetensprofil

Du har relevant utbildning för tjänsten och har erfarenhet från upphandlingsarbete i offentlig sektor. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att skriva och tolka avtal.

Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att skapa dig överblick och se samband. Då arbetet innebär mycket kontakter behöver du även ha en mycket god samarbetsförmåga och kunna kommunicera väl både skriftligt och muntligt. Du är drivande, har förmåga att arbeta självständigt, samt är noggrann och stresstålig. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

MSB arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling, såväl internt som gentemot medborgarna. Det krävs ett aktivt arbete för ett samhälle utan diskriminering. Därför är det viktigt för oss att alla inom MSB bidrar och är delaktiga i vår strävan.

Villkor

Tjänsten är placerad i Karlstad och är ett vikariat t o m den 30 september 2019. Tillträde sker efter överenskommelse.

Är du intresserad?

Har du frågor? Kontakta enhetschef Fredrik Magnusson eller upphandlare Sten Jansson Fackliga företrädare är Anna Anelius ST, Carin Hammarbo SACO och Leif Fröhlén SEKO. Samtliga nås på telefonnummer 0771-240 240 (växel).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 19 april 2018, märkt med referensnummer 2018/61. Vi ber dig söka tjänsten genom ”Sök Jobbet” knappen i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag
2018-04-19

Anställningsform
Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning
Heltid

Sysselsättningsgrad
100%

Tillträde
Snarast

Ort
Karlstad