MSB söker Upphandlare

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Upphandlingsenheten

Tjänsten är placerad vid upphandlingsenheten, som idag har tio medarbetare. Enheten är en av nio enheter inom avdelningen för verksamhetsstöd. Det övergripande målet för avdelningen är att vara ett effektivt stöd som både stödjer och styr.

Upphandlingsenheten genomför upphandlingar och uppföljningar inom hela MSB:s verksamhet. Upphandlingsenheten genomför också upphandlingar åt EU inom ramen för MSB:s uppdrag att tillhandahålla EU:s strategiska lager för civila krishanteringsinsatser.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar i samarbete med med­arbetare och chefer, från förfråg­ningsunderlag till beslut. Upphandlingarna är av skiftande karaktär inom många olika områden, med stora upphandlingar av tjänster och specifika tekniska varor. Även andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom enheten för upphandling ingår.

Tillsammans med kollegor kommer du att arbeta med att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra myndighetens upphandlingsprocess. Du kommer även att bidra till rådgivning och utbildning inom området. Arbetet innebär ett nära samarbete med chefer och medarbetare i organisationen.

Din kompetensprofil

Du har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning mot juridik/rättsvetenskap eller en eftergymnasial utbildning, alternativt en motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet från upphandling är meriterande och det är även meriterande om du har erfarenhet av att skriva och tolka avtal.

Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och har lätt för att skapa dig överblick och se samband. Då arbetet innebär mycket kontakter behöver du även ha en mycket god samarbetsförmåga och kunna kommunicera väl både skriftligt och muntligt. Du är drivande, har förmåga att arbeta självständigt, förmåga att hålla deadlines, samt är noggrann och stresstålig. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

MSB ska vara en öppen, kompetent och drivande myndighet. Vårt arbete med jäm­ställdhet och mångfald präglas av detta och är inriktat mot att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara.

Anställningsform

Tjänsten är placerad i Karlstad och är en tillsvidareanställning. I Karlstad kommer du arbeta i alldeles nya lokaler där vi arbetar aktivitetsbaserat. MSB tillämpar provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen, vilket innebär att du måste vara svensk medborgare.

Är du intresserad?

Har du frågor? Kontakta tf enhetschef Fredrik Magnusson eller upphandlare Sten Jansson Fackliga företrädare är Anna Anelius ST, Carin Hammarbo SACO och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås på telefonnr 0771-240 240 (växel).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 9 september 2018, märkt med referensnummer 2018/128. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag
2018-09-09

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ort
Karlstad