Nacka kommun söker inköpare till inköpsenheten

Nacka kommun, inköpsenheten

Nacka är en enkel, smart och nyskapande kommun där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Visionen om öppenhet och mångfald, och värderingen med förtroende och tillit, är ledstjärnor för vår framgång. Nackas ambition är att vara bäst på att vara kommun. Vi behöver därför dig som vill göra skillnad och som har vad som krävs för att utvecklas med oss.

Driven kategoriansvarig inköpare med fokus på Sociala tjänster

Nu söker vi dig som vill vara med och driva vår utvecklingsresa inom området sociala tjänster!

Inköpsenheten har idag femton medarbetare och ansvarar för Nacka kommuns upphandlingar som genomförs i nära samarbete med verksamheten. Vi arbetar i idag kategoristyrt inom området och vi har flera stora upphandlingar och utvecklingsprojekt framför oss och vill genom denna rekrytering säkerställa att vi driver upphandlingarna på ett mycket professionellt sätt, i enlighet med kommunens inköpsprocess.

Ditt uppdrag
Nu har du möjligheten att få utvecklas inom inköpsområdet tillsammans med ett härligt gäng i Nacka Kommun.
Du kommer ha ansvar för att driva enskilda upphandlingar och även ett kategoriansvar för inköpskategorin Sociala tjänster. Inom detta område ligger alla upphandlingar av varor och tjänster kopplade till det sociala området, t.ex. HVB, boende enligt LSS olika former av vård och närliggande tjänsteområden.

I uppdraget ingår allt från att i ett tidigt skede bidra till kravspecifikationen till att driva upphandlingsprocessen, samt att delta i leverans- och uppföljningsprocesserna för att säkerställa att Nacka gör kommersiellt bra affärer i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU). Du kommer ansvara för att identifiera ökade värden samt utveckla och driva affärsmässigheten och de kommersiella aspekterna ute i verksamheten. Som Inköpare rapporterar du till inköpschefen som har mångårig erfarenhet av inköpsverksamhet i privat och offentlig sektor.

Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som motiveras av att arbeta i en politiskt styrd organisation och stimuleras av mångfalden i både frågeställningar och metoder för att bidra till kommunens affärer. Du har ett genuint intresse för samhällets utveckling och de sociala frågorna. Du kommer att ha många kontaktytor inom kommunen, vilket också kräver att du är lyhörd, kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer.

Med ditt innovativa och drivna förhållningssätt griper du dig an upphandlingar och levererar utöver det vanliga. Du är van att arbeta i projektform och kopplat till detta har du en affärsmässig inställning i dina projekt och i ditt arbete. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig trygg med att självständigt hantera många kontaktytor och flera projekt parallellt. Komplexiteten i projekten du driver kommer att variera, vilket kräver att du har erfarenhet och bredd samt att du är målmedveten och strukturerad i ditt konsultativa arbetssätt.

Vi ser gärna att du som söker är ekonom, jurist eller har en annan motsvarande utbildning med flera års erfarenhet och intresse för inköp inom det sociala området eller andra komplexa inköpsområden. Även erfarenhet inom upphandling enligt LOU är meriterande, men inte ett krav.

Din profil
Vi söker dig som är målinriktad och har hög egen drivkraft. Du är självständig och tar ansvar för dina projekt och för att skapa strukturer och rutiner i ditt arbete. Som person drivs du av att utmana och bli utmanad av existerande arbetssätt/lösningar och trivs med att finna nya angreppssätt och affärsupplägg utifrån användarens behov. Arbetet innebär omfattande kontakter med kollegor internt samt även med externa leverantörer, så det krävs att du är utåtriktad och en lyhörd relationsbyggare med god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer
– Du har en passade akademisk utbildning eller likvärdig eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi eller juridik.

Meriterande
– Vidareutbildning som diplomerad eller certifierad upphandlare/inköpare samt kunskap inom LOU är meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en möjlighet att få vara med på en spännande resa i en utvecklande tjänst i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Du kommer få möjligheten att arbeta i en bred roll med många kontaktytor inom en kommun som har många intressanta utmaningar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi vill träffa dig som ser fram emot att arbeta i en kommun som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga. Vi ska vara bäst i Sverige på att vara kommun även när vi växer och du kan bli central för oss i arbetet att bygga stad.

Vi erbjuder friskvårdstimme, förmånscykelserbjudande, gym i huset, friskvårdsersättning samt en möjlighet till växling av semesterersättning mot fler semesterdagar. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i moderna lokaler, 15 min med buss från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sista ansökningsdag är den 13 oktober, urval och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.
Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Nacka
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/621
Kontakt: Sebastian Nordgren, Inköpschef, 08-7189160
Sista ansökningsdag: 2019-10-13


Sista ansökningsdag
2019-10-13

Referensnummer
2019/621

 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.