Nacka kommun söker Inköpare till inköpsenheten

Inköpsenheten leder och driver på ett projektorienterat och konsultativt sätt alla kommunens upphandlingar tillsammans med chefer och medarbetare. Du kommer att ansvara för att identifiera ökade värden samt driva affärsmässigheten och de kommersiella aspekterna ute i verksamheten. I uppdraget ingår allt från att bidra i tidigt skede i kravspecifikationen till att driva upphandlingsprocessen samt att delta i leverans- och uppföljningsprocesserna för att säkerställa att Nacka gör kommersiellt bra affärer. I detta inkluderas att ta fram kategori- och inköpsstrategier för olika områden och enskilda upphandlingar. Hos oss ingår du och utvecklas i ett kompetent och flexibelt team som utvecklas och har en strategisk roll i Nackas framtida utveckling som sker tillsammans med våra leverantörer.

Nu söker vi en driven, innovativ och affärsmässig inköpare vars uppdrag är att ha hand om upphandlingsfrågorna åt det nybildade bolaget Nacka vatten och avfall AB. Nacka vatten och avfall AB strävar efter att skapa Sveriges främsta vatten- och avfallstjänster för hållbar och kraftfull samhällsutveckling och arbetar för värderingar att vara professionella, nytänkande och hållbara.

Arbetsbeskrivning
I rollen som inköpare kommer du att arbeta tillsammans med både medarbetare, chefer och projektledare i Nacka vatten och avfall AB, men ha din anställning inom Nacka kommun, och ansvara för dina projekt från behovsanalys till leverantörsuppföljning i bolaget. Du kommer även att ansvara för att identifiera ökade värden samt driva affärsmässigheten och de kommersiella aspekterna i bolagets affärer. I uppdraget ingår allt från att bidra i tidigt skede i kravspecifikationen till att driva upphandlingsprocessen samt att delta i leverans- och uppföljningsprocesserna för att säkerställa kommersiellt bra affärer i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU och LUF).

Tjänsten är placerad vid inköpsenheten i Nacka kommun. Enheten har idag femton medarbetare och ansvarar för Nacka kommuns upphandlingar som genomförs tillsammans med verksamheten. Du rapporterar till inköpschefen i Nacka kommun men även till Ekonomiansvarig inom Nacka vatten och avfall AB.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är ingenjör, jurist eller har en annan motsvarande akademisk utbildning med flera års erfarenhet inom inköp och har goda kunskaper inom LOU och LUF. Du har ett intresse för samhällsbyggnad och har goda kunskaper om VA och avfall.

Vidare som person är du målinriktad, affärsinriktad och har hög egen drivkraft. Du drivs av att utmana och bli utmanad av existerande arbetssätt/lösningar och trivs med att finna nya angreppssätt och affärsupplägg utifrån användarens behov. Du har en hög grad av engagemang, är en god lagspelare och flexibel samt har mycket god samarbetsförmåga.

Du erbjuds
Vi erbjuder dig en möjlighet att få vara med på en spännande resa i en utvecklande tjänst i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Du kommer få möjligheten att arbeta i en bred roll med många kontaktytor inom ett kommunalt bolag som har många intressanta utmaningar och stora utvecklingsmöjligheter.

Anställningen
Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Sista ansökningsdag är den 19 oktober.

För mer information
Sebastian Nordgren, enhetschef inköp, 08-718 91 60

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Nacka

Referensnummer: 2017/351

Sista ansökningsdag: 2017-10-19

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *