Enheten befinner sig i en utvecklingsfas, bland annat med införande av kategoristyrt inköp, och behöver därför förstärkas med en upphandlare som tillsammans med övriga medarbetare kan utveckla arbetet på enheten.

Vi förväntar oss att du kommer till oss med fullt fokus och en vilja att bidra och i gengäld erbjuder vi dig trevliga och positiva kollegor och en mycket bra arbetsplats där vi helhjärtat arbetar med att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en mycket spännande verksamhet. Arbetet bedrivs tillsammans med andra kollegor, med olika kompetenser, inom enheten samt den beställande verksamheten. Du driver och genomför upphandlingar och större avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Du ger även stöd och råd i upphandlings- och avtalstekniska frågor samt arbetar med leverantörskontakter och uppföljning. Du kommer även att arbeta med utvecklingsarbete utifrån intresse och kompetens.

Din kompetens

Vi söker dig som:

• Har en akademisk examen inom exempelvis juridik, ekonomi, statsvetenskap, teknik, eller motsvarande, alternativt avslutad yrkeshögskoleutbildning inom upphandling/inköp
• Har betydande erfarenhet av att ha genomfört egna konsult- och/eller tjänsteupphandlingar, med olika upphandlingsförfaranden, inom ramen för Lagen om Offentlig upphandling (LOU)
• Har goda juridiska kunskaper i LOU
• Kan uttrycka dig väl på svenska, både skriftligt och muntligt
• Har vana av att använda digitala upphandlingsverktyg, exempelvis Tendsign

Det är meriterande att ha erfarenhet av:

• Kategoristyrt inköp
• Projektledning

Dina personliga egenskaper

Du är serviceinriktad och har en mycket god kommunikativ förmåga och kompetens att bygga goda relationer med dina kollegor och beställare i verksamheten

Du är strategisk och handlingskraftig, vilket gör att du får saker gjorda.

Du är analytisk och lösningsorienterad där du utgår från verksamhetens behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningens placering är i Stockholm eller Östersund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 27 april 2020.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer. Samtliga kontaktpersoner når du på 010-698 10 00.

Lisa Hugosson, chef för Inköpsenheten
Elisabeth Gärdin, facklig representant, ST
Ulla Jennische, facklig representant, SACO

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken.Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/

Naturvårdsverket har gjort medieval för denna rekrytering och undanber sig kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.