Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta strategiskt och operativt i en mycket spännande verksamhet. Arbetet bedrivs tillsammans med kollegor som har olika kompetenser, inom enheten samt den beställande verksamheten. Du driver och genomför upphandlingar och större avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Du ger även stöd och råd i upphandlings- och avtalstekniska frågor samt arbetar med leverantörskontakter och uppföljning. Du kommer att arbeta med inköpskategoriarbete och på lite sikt ansvara för en eller flera egna inköpskategorier.

Din kompetens

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom exempelvis juridik, ekonomi eller statsvetenskap. Alternativt har du likvärdiga kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har minst 1-års erfarenhet som upphandlare/strategisk inköpare i offentlig sektor. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha genomfört egna tjänsteupphandlingar, av olika omfattning och komplexitet, inom exempelvis IT, ekonomi och finans, resor, HR och kommunikation. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har goda juridiska kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU). Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.
Du är serviceinriktad och har en mycket god kommunikativ förmåga och kompetens att bygga goda relationer med dina kollegor och beställare i verksamheten. Du är strategisk och handlingskraftig, vilket gör att du får saker gjorda. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten. Det är meriterande att ha arbetat med upphandling i offentlig sektor under längre tid än ett år. Det är även meriterande att ha arbetat som kategoriansvarig upphandlare/inköpare samt har vana av att ha arbetat i upphandlingsverktyg.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är i Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2 maj 2018.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. på 010-698 10 00.

Lisa Hugosson, chef för Upphandlingsenheten

Monica Rosenberg, facklig representant, ST

Britta Wedin, facklig representant, SACO

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Här kan du läsa mer om Naturvårdsverket och vårt uppdrag: http://www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss/

Naturvårdsverket har gjort medieval för denna rekrytering och undanber sig kontakt med annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.