Nyköpings kommun söker upphandlare med sinne för affärer

Om arbetsplatsen

Inköps- och upphandlingsenheten har en tvärfunktionell strategisk roll och därmed stor inverkan på kommunens ekonomi. Målet för enheten är att göra goda affärer för hela kommunen/koncernen. Inom enheten pågår ett ständigt förbättringsarbete som syftar till att kvalitetssäkra inköps- och upphandlingsprocessen samt förenkla administrationen.

Inköps- och upphandlingsenheten är en spännande och energifylld arbetsplats med nya utmaningar varje dag. En viktig del i vårt arbete tillsammans är att alla känner sig delaktiga och arbetar mot samma målsättningar. Kommunens upphandlingsvolym är ca 1 miljard för drift och ca 0,5 miljarder för investeringar. Enheten är organiserad inom den centrala kanslifunktionen och består av åtta personer; enhetschef, fyra upphandlare, inköpscontroller, upphandlingsadministratör och inköpsadministratör.

Vi använder e-Avrop som är ett digitalt upphandlingssystem. Inom enheten arbetar vi med ständig utveckling av vårt arbete, samt även avtalsuppföljning och inköpsanalys som är viktiga delar i vårt uppdrag. Målet är att vara en strategisk och värdeskapande resurs för kommunens olika verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare har du ansvar för planering och affärsmässigt genomförande av upphandlingsprojekt inom olika varu- och tjänsteområden med skiftande komplexitet.

Du kommer att tillsammans med olika uppdragsgivare inom kommunens verksamheter leda upphandlingsarbetet, upprätta upphandlingsunderlag, ansvara för anbudsutvärdering och avtalsutformning samt avtalsuppföljning. Vidare arbetar du med intern rådgivning, förhandlingar, utbildning samt avtalsförvaltning.

Vårt mål är att göra goda affärer och då vi tillsammans arbetar för att utveckla vårt arbete blir du härigenom en viktig del i byggandet av Nyköping kommuns arbete inom området. Det innebär att du förväntas ta ett stort ansvar för hela upphandlingsprocessen samt vår utveckling. Du arbetar ofta i projektform med medarbetare från olika delar av verksamheten där du som upphandlare projektleder upphandlingen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom ekonomi/teknik/juridik eller YH-utbildning i upphandling
• Dokumenterad praktisk erfarenhet av strategiskt inköps- eller upphandlingsarbete
• God förmåga att uttrycka dig på svenska såväl muntligt som skriftligt

Det är dessutom meriterande om du har:
• Projektledarerfarenhet
• Erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling (LOU)
• Erfarenhet av arbete med entreprenadupphandlingar eller avtalsuppföljning
• Erfarenhet av upphandling av IT-system
• B-körkort är önskvärt

För att lyckas i rollen som upphandlare ser vi att du behöver vara driven och självgående, kommunikativ, ha sinne för att göra bra affärer samt ha ett strukturerat arbetssätt. Då arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt är det viktigt att du har hög social kompetens, är förtroendeskapande och är duktig på att bygga upp och underhålla interna och externa nätverk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-17
Referensnummer: A853582

Välkommen att göra en digital ansökan via ”Sök jobbet” i denna annons.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner

Göran Adolfsson, Inköp- och Upphandlingschef
0155-45 73 85
goran.adolfsson@nykoping.se

Linn Andersson, HR-konsult
0155-45 79 37

Facklig företrädare

Per Norrhäll
Vision
0155-24 86 65

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En modern och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Sveriges första höghastighetsjärnväg – Ostlänken. Ett arbete som kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om fler arbetstillfällen och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 000 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

Om du önskar stöd i programmet Offentliga Jobb vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer: Nyfiken på mer? Här kan du läsa om hur det är att jobba i Nyköpings kommun.


Ansök senast
2019-03-17

Referensnummer
A853582

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *