Öresundskraft söker Strategisk inköpare

 

Är du en erfaren inköpare med kunskap inom LUF eller LOU? Har du erfarenhet från komplexa tjänste- eller entreprenadupphandlingar? Vill du arbeta tillsammans med ett gäng som satsar stenhårt på att utvecklas och bli riktigt bra på inköp och upphandling? Då vill vi gärna träffa dig för att se ifall vi passar för varandra!

Om tjänsten

Inköp hos oss har en stor bredd med varierande omfattning och volym. Vi förser verksamheten med såväl enklare förnödenheter som IT-system och funktionsentreprenader. Vidare är det inköpsfunktionens uppgift att tillse att inköp görs enligt våra interna riktlinjer och att våra leverantörers fulla potentialer realiseras. Vi erbjuder en bred och omväxlande tjänst i ett företag med korta beslutsvägar. Du arbetar med stort eget ansvar och får möjligheten att utvecklas inom ett spännande yrkesområde i en bransch i stor förändring.

Som strategisk inköpare är din huvudsakliga uppgift att upphandla varor, tjänster och entreprenader i nära samarbete med våra beställare och kategoriledare. Du känner dig bekväm med att både leda projekt och vara aktiv deltagare i projekt – allt beroende på situation. Du stödjer våra avtalsteam där du med din affärsmässighet säkerställer att rätt tekniska som kommersiella krav kommuniceras till leverantörerna. Du deltar även i förhandlingar, möten och uppföljning av våra leverantörer.

Som strategisk inköpare utvecklar du tillsammans med dina kollegor vår inköps- och upphandlingskompetens, som självklart resulterar i betydande kostnadseffektiviseringar.

Tjänsten är placerad i den koncerngemensamma funktionen Inköp. Du tillhör ett inköpsteam på 7 personer och rapporterar till Inköpschefen.

Om dig

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom teknik, inköp eller ekonomi. Några års erfarenhet från inköp och kunskap/erfarenhet av LOU/LUF ser vi som nödvändigt för tjänsten.

Du är självgående och har goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig på ett tydligt sätt i tal och skrift. Som person kännetecknas du av en hög integritet och för din förmåga att kunna arbeta strukturerat och organiserat. Du är kommunikativ, tycker om att samverka med andra och kan möta företrädare från hela vår organisation på ett framgångsrikt sätt. Du har förmågan att förstå verksamhetens behov och ta kunskapen vidare till konkreta lösningar som fungerar väl både för våra beställare som för organisationen som helhet. Du har ett eget driv och kan fatta egna beslut och antar de utmaningar som finns inom ditt ansvarsområde. Naturligtvis brinner du för inköp!

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Öresundskraft och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Om Öresundskraft

Med innovation, nytänkande och bra service gör vi allt för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Vi erbjuder smarta produkter, smarta val. Enkla fakturor, enkla svar. Allt i samklang med vår vision om att erbjuda bra, effektiva och hållbara lösningar för en bättre värld. Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. Läs mer på www.oresundskraft.se

Kontakt och ansökan

För mer information om tjänsten kontakta Andreas Lidén, Inköpschef 042-490 34 46 andreas.liden@oresundskraft.seeller Marie Siwersson, HR Affärspartner 042-490 30 19 marie.siwersson@oresundskraft.se  Är du intresserad och stämmer in på profilen vi söker så sök tjänsten här nedan.

Urval sker löpande dock vill vi ha din ansökan senast den 26/1.

Facklig kontakt

Kristian Svensson, Vision, 042-490 3514

Henrik Wangsell, Akademikerna, 042-490 3820

Jenny Östlund, Ledarna, 042-490 3018

Marcus Dahlberg, SEKO, 042-490 3754

Varmt välkommen med din ansökan!


Arbetsplats/placeringsort
Helsingborg

Sista ansökningsdag
2018-01-26

Län
Skåne

Tillträde
snarast

Kontaktpersoner
Andreas Lidén
Inköpschef
tfn: 042-490 34 46

Marie Siwersson,
HR kontakt
tfn: 042-490 30 19