Örnsköldsviks kommun söker Upphandlingschef

Kommunledningsförvaltningen, Stab

Kommunledningsförvaltningen arbetar under kommunstyrelsen och har till uppgift att leda, samordna och följa upp den samlade kommunala verksamheten.

Upphandlingsenheten, som ingår i kommunledningsförvaltningens stab, är centralt placerad och sköter kommunkoncernens upphandlingar av varor och tjänster.

Arbetsuppgifter
Som chef för upphandlingsenheten driver och utvecklar du arbetet inom upphandlingsområdet så att det är effektivt, rättssäkert och välfungerande med målet att ge kommunkoncernen bästa möjliga service. Du leder och styr utifrån våra värdeord medborgaren först, helhetssyn, handlingskraft och tolerans. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och styrdokument skapar du förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna och vilja ta stort ansvar för sitt uppdrag och sin utveckling. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

I rollen som chef för upphandlingsenheten ingår personalansvar för åtta medarbetare, budgetansvar samt verksamhetsansvar. Du förväntas att ta ett strategiskt helhetsansvar för ditt område men även att arbeta operativt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen från högskola eller universitet inom juridik, ekonomi eller annat relevant område, eller har erfarenheter som bedöms tillräckliga. Det är meriterande om du har goda kunskaper i och erfarenhet av arbete inom LOU och relaterade lagar. Du har erfarenhet av strategiskt och operativt ledarskap.

Som ledare skapar du förutsättningar för engagemang. Du är tydlig och tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens, delaktighet och medansvar. Du är resultat- och målinriktad.

Som person är du analytisk och har god självkännedom. Du samarbetar och samverkar effektivt med andra samt har en god kommunikativ förmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Bifoga CV och personligt brev med din ansökan.

Urval sker löpande.

Inspireras av hur det är att bo, leva och verka i Örnsköldsvik

I denna rekrytering har vi gjort våra val av annonseringskanaler och undanber oss kontakt från rekryteringsbolag eller annonssäljare.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Löneform: Fast timlön/månadslön
Körkortskrav: B
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Örnsköldsvik
Län: Västernorrlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/602
Kontakt:
Sofia Johansson Hannsberger, stabschef, 0660-882 90
Facklig företrädare:
Christina Andersson, Vision, 0660-26 53 29
Elisabeth Strand Hübinette, SACO, 0880-884 79
Sista ansökningsdag: 2019-01-03


Sista ansökningsdag
2019-01-03

Referensnummer
2018/602

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *