Polismyndigheten söker Upphandlare till Inköpsenheten med placering i Göteborg

BESKRIVNING AV ARBETSPLATSEN

Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet och verksamheten som bedrivs vid ekonomienheterna inom en Polisregion eller en avdelning. Ekonomienheterna arbetar med frågor inom den finansiella styrningen. Funktionen ska säkerställa kvalitet i Polismyndighetens ekonomiska redovisning genom ett nära samarbete med funktionen redovisning vid Polismyndighetens administrativa center. Inköpsenheten har process- och funktionsansvar för inköp av varor och tjänster samt ansvar för att driva rättsliga tvister och processer avseende inköpsverksamhet, exklusive IT-området (som har en egen inköpsorganisation).

Inköpsenheten är i dagsläget organiserad i följande sektioner och grupper: inköpssamordning, upphandling, juridik, inköpsstyrning samt intern styrning och utveckling.

Från och med hösten 2019 kommer Inköpsenheten att fullfölja införandet av en kategoribaserad organisation.  Enheten organiserar sig med tre sektioner för produktion med två grupper i varje: polisspecifikt, HR/kommunikation, fordon, forensiskt/ekonomi/juridik samt lokaler & service.  Som övergripande enhetsstöd finns en sektion med två grupper innehållande e-handel, materialförsörjning/lager, utbildningar/behörigheter, information, verksamhetsutveckling och systemstöd. Dessa tillsammans med juridikgruppen, kommer att bistå kategoriteam och övriga medarbetare inom enheten.

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER

I rollen som upphandlare ansvarar du för att genomföra kvalificerade varu- och tjänsteupphandlingar huvudsakligen inom en av grupperna för Polisspecifikt. Arbetet bedrivs nära processägaren och verksamheten (kravställaren) tillsammans med övriga i teamet t ex strateger och inköpare, med god kvalitet och hög serviceanda. Arbetet bedrivs i högt tempo med flera uppdrag parallellt. Respektive team kommer att ansvara för inköpsstrategier, upphandling, inköp, uppföljning och avtalsförvaltning. Till stöd finns övergripande enhetsstöd.

KVALIFIKATIONER

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi, juridik eller annan, för tjänsten, relevant utbildning
  • genomfört upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) eller lagen om upphandling inom försvars, – och säkerhetsområdet (LUFS) i närtid
  • goda kunskaper i MS Office
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

MERITERANDE

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • erfarenhet av arbete med inköp i privat verksamhet
  • erfarenhet av arbete i stor inköpsorganisation
  • erfarenhet av arbete enligt kategoristyrd arbetsmetod för inköp

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är driven, serviceinriktad och initiativrik. Rollen som upphandlare ställer krav på att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Vidare har du en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt samt har förmåga att arbeta utvecklingsinriktat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:

V. 29: Kenth Sääf, tfn 010-567 84 94
V. 30: rekryterande chef Carina Ryberg, tfn 073-046 85 50
V. 31: Annika Leander, tfn 010-564 09 11
V.32-33: Anneli Lorentsson-Carlviken, tfn 010-563 95 64

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Felicia Flyckt, felicia.flyckt@polisen.se.

 

Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
Anna Owens/Saco 076-767 44 70
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Upphandlare

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A337.096/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A337.096/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb