Räddningstjänsten Storgöteborg söker Upphandlare

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.

Arbetsbeskrivning

Upphandlingsenheten är placerad under Avdelningen för verksamhets- och chefsstöd. Upphandlingsfunktionens uppdrag är att tillse att alla köp och upphandlingar som ska genomföras inom förbundet görs enligt gällande lagstiftning (LOU) och att vi har avtal på alla de varor och tjänster som förbundet har behov av. Vi stödjer organisationen i inköp och inköpsfrågor, från reklamation och tvist till uppföljning, samt vid beställningar i viss mån. Hos oss får du arbeta i hela processflödet och med frågor som rör vardagen, framtiden, politiska ambitioner och dessutom externa relationer som även inbegriper utländska kontakter. Enheten präglas av god sammanhållning och en gemensam syn på offentlig upphandling och vad man genom kloka affärsprocesser kan åstadkomma.

Arbetet som upphandlare innebär att självständigt och affärsmässigt, i nära samarbete med företrädare för verksamheten, planera och genomföras upphandlingar enligt LOU samt följa upp ingångna avtal. Arbetsuppgifterna omfattar både enskilda upphandlingar och ramavtalsupphandlingar. I de flesta fall agerar du som projektledare och i vissa fall har du en mer konsultativ roll och håller ihop det upphandlingstekniska. Vi arbetar idag i ett webbaserat upphandlingsstöd (e-avrop). Då vår största medlemskommun är Göteborgs Stad har vi ett etablerat samverkansavtal med Förvaltningen för Inköp och Upphandling i Göteborg. Många delar av vår verksamhet är dock strikt räddningstjänstspecifika och upphandlas därför av oss själva.

Kvalifikationer

Vi vill att du har eftergymnasial examen inom upphandling, ekonomi, juridik eller motsvarande. Du har erfarenhet från offentlig upphandlings- eller inköpsverksamhet och goda kunskaper i LOU. Du har en god pedagogisk förmåga och är bra på att formulera dig såväl i tal som skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingsjuridik och/eller upphandling inom teknik och IT.

För att lyckas i rollen krävs det att du är analytisk och har lätt för att skaffa dig överblick och se hela affärsprocesser och konsekvenser i dina projekt. Du är systematisk och välorganiserad och har förmåga att självständigt hantera flera uppdrag samtidigt, även under tidspress. Du har ett stort engagemang och driv och skapar resultat med hög kvalitet. Som person är du även prestigelös och har lätt för att knyta nya kontakter och skapa förtroendefulla relationer.

Övrigt
Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 9 – 10.

Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Tester sker i samarbete med vår företagshälsa.

Varmt välkommen med din ansökan!


 

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
 Heltid

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansök senast
2018-02-18

Referensnummer
 Diarienummer 0023/18

Kontaktpersoner
Malin Gentzel Jennefalk
Upphandlare
031-335 27 15
malin.gentzel.jennefalk@rsgbg.se

Marcus Rudholm
Enhetschef Upphandling – Nås fr.o.m. 5/2-2018
031-384 48 08
marcus.rudholm@rsgbg.se

Annika Celegin
HR-specialist
031-335 29 27
annika.celegin@rsgbg.se

Facklig företrädare
Kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF
nås via växeln
031–3352600