Vi söker Upphandlare till expertmyndighet

Upphandlare till huvudkontoret i Stockholm

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?

Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på nio platser i landet och har cirka 500 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en professionell miljö med hög kvalitet. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Du kommer att tillhöra ekonomienheten där vi idag har en upphandlingsansvarig, men beroende på antalet avrop och upphandlingar förstärker vi nu med en upphandlare.

Ditt uppdrag
Som upphandlare är din huvudsakliga arbetsuppgift att tillhandahålla stöd i myndighetens upphandlingar såsom direktupphandlingar, avrop från statliga ramavtal och annonserade upphandlingar. I detta ingår i huvudsak att bevaka upphandlings- och inköpsbehov och samarbeta med myndighetens övriga verksamheter för att ta fram förfrågningsunderlag, annonsera och skriva avtal och beslut. Du kommer att arbeta parallellt med flera upphandlingar inom olika områden.

I din roll ingår även att tillsammans med upphandlingsansvarig ta fram mallar, riktlinjer och allmänna avtalsvillkor för upphandlingsarbetet samt att utvärdera myndighetens upphandlingar. Du kommer också att utbilda myndighetens övriga enheter om interna riktlinjer och om lagen om offentlig upphandling (LOU) samt att utveckla upphandlingsverksamheten i enlighet med ny lagstiftning. Du deltar även i att säkerställa att gällande avtal och prislistor är uppdaterade i Visma.

För närvarande pågår ett arbete med att utveckla inköpsprocessen i Visma, och du blir en viktig del i detta arbete.

Du kommer framför allt arbeta i Visma Tendsign, men även Proceedo och officepaketet.

Kvalifikationer

  • juristexamen, ekonomexamen eller eftergymnasial utbildning till upphandlare/inköpare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • minst två års erfarenhet av arbete med upphandling (hela upphandlingsprocessen) inom offentlig sektor

Meriterande

  • erfarenhet av att utveckla upphandlingsprocesser
  • erfarenhet av upphandlingar inom IT-området eller laboratorieverksamhet
  • erfarenhet av upphandlingar i Visma Tendsign
  • erfarenhet av Visma Proceedo
  • erfarenhet av E-handel och avtalsuppföljning

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta såväl självständigt som i grupp och som är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du är kvalitetsmedveten och ska ha förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och förmåga att hålla deadlines. Som person är du utåtriktad och månar om goda relationer inom arbetet. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dem själv mot resultat. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheterna i förändringar.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Anställningen är placerad vid huvudkontoret i nära anslutning till Stockholms centralstation.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X18-90387, senast den 6 mars 2018. Ansökan sker via knappen ” Sök Jobbet”nedan.

Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Övrigt
www.rmv.se


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp med denna annons.


Sista ansökningsdag
6 mars 2018

Kontakt
Johan Karlsson
Ekonomichef , Huvudkontoret
010-483 49 52

Fackliga företrädare
Maritha Torkildsen Nilsson
Saco
tfn 010-483 41 27

Seva Budak
ST/OFR
tfn 010-483 48 27

Christer Johansson
Seko
tfn 010-483 46 00.