Region Gävleborg söker avtalscontroller till Inköpsavdelningen

Om arbetsplatsen

Vi tänker nytt inför framtiden! Affärsdrivet inköp och hållbara leverantörer för ett livskraftigt Gävleborg är vår nya inköpsvision.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla inköpsverksamheten inom Region Gävleborg. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt-ödmjukhet, öppenhet-ärlighet, professionalism-ansvar.

Inköpsavdelningen ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Gävleborg, tillsammans uppgår inköpen till ca 5 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Visma Proceedo.

Inköpsavdelningen ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera verksamheternas behov av köpta varor och tjänster, som vi gör tillgänglig för avrop i vårt inköpssystem. Vi arbetar utifrån ett kategoribaserat arbetssätt, vilket innebär att våra avtal är kategoriserade inom områden utifrån en leverantörsmarknad.
Vi söker en Avtalscontroller till inköpsavdelningen och erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv.
Tjänsten är placerad i Gävle och på avdelningen arbetar förutom avtalscontrollers även upphandlare, administratörer inom e-handel och inköpssupport.

Inom inköpsavdelningen arbetar i dagsläget ett tjugotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar och avtalsuppföljning inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster.
Som avtalscontroller blir du en central person inom inköpsprocessen. Det ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som avtalscontroller kommer du att arbeta strategiskt såväl som taktiskt med bland annat uppföljning, implementation av avtal samt kontroll av regionens avtal och leverantörer. Du ansvarar för att alla avtal som vi tecknar inom dina kategorier ska vara kända av verksamheten. Du verkar för ökad standardisering och utveckling gällande regionens inköpta produkter, tjänster och logistiklösningar
Inför ny upphandling ansvarar du för att ta fram kostnads-, leverantörs-, behovs- och marknadsanalys där sådant behov finns. Vi använder oss bland annat av verktyget Spendency.

Tjänsten passar dig som har intresse av att arbeta såväl strategiskt som taktiskt samt har ett digitalt intresse. Du tycker om att ta stort ansvar för det egna arbetet och vill vara med och utveckla regionens inköpsprocess.
Denna tjänst kommer främst att ansvara för kategorierna fastighet och fordon.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha relevant universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, god analytisk förmåga, du är driven och har en mycket god samarbetsförmåga. Tjänsten kräver stor noggrannhet och förmåga att å ena sidan fokusera på detaljer och å andra sidan se till helhetsperspektivet. Du kommer att vara spindeln i nätet när det gäller avtalsfrågor, ha mycket kontakt med leverantörer och interna intressenter och därför är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper.

Önskvärda personliga egenskaper:
– Vara engagerad, analytisk och drivande
– Vara en god kommunikatör
– Vara lyhörd och ha en bra samarbetsförmåga

Körkort erfordras.

Anställningens omfattning

Omgående.

Ansökan

Gör din ansökan digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.
Referensnummer: RS 2019/1148
Sista ansökningsdag: 2019-08-19

Generell information

Arbetsplats: Gävleborgs län
Kommun: Gävle
Yrkeskategori: Controller
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktperson

Peter Hautzinger, Avdelningschef
026-15 57 10, peter.hautzinger@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Eva Charlotte Eriksson, Vision
070-217 72 53, eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

Anneli Samuelsson, Ledarna
073-084 36 91, anneli.samuelsson@regiongavleborg.se

Johanna Ridal, SACO
072-521 09 69, johanna.ridal@regiongavleborg.se

Övrigt

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.


Sista ansökningsdag
2019-08-19

Referensnummer
RS 2019/1148

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb