Region Gävleborg söker två avtalscontroller till Inköpsavdelningen

En stor del av regionens administrativa resurser finns tillgängliga genom Lednings- och verksamhetsstöd. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena Ekonomi, Fastighet, HR, Inköp, IT och Utveckling. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med koncernstab och divisioner/förvaltningar. Förvaltningen har ca 550 medarbetare.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Gävleborgs förvaltning Lednings- och verksamhetsstöd. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt-ödmjukhet, öppenhet- härlighet, professionalism-ansvar.

Inköpsavdelningen ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Gävleborg, tillsammans uppgår inköpen till ca 4,2 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Visma Proceedo.

Inköpsavdelningen ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera verksamheternas behov av köpta varor och tjänster, som vi gör tillgänglig för avrop i vårt inköpssystem. Vi arbetar utifrån ett kategoribaserat arbetssätt, vilket innebär att våra avtal är kategoriserade inom områden utifrån en leverantörsmarknad.
Vi söker en Avtalscontroller till inköpsavdelningen och erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Tjänsten är placerad i Gävle och på avdelningen arbetar förutom avtalscontrollers även upphandlare, administratörer inom e-handel och inköpssupport.

Inom inköpsavdelningen arbetar i dagsläget ett tjugotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar och avtalsuppföljning inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster.
Som avtalscontroller blir du en central person inom inköpsprocessen. Det ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som avtalscontroller kommer du att arbeta operativt såväl som strategiskt med bland annat uppföljning, implementation av avtal samt kontroll av regionens avtal och leverantörer. Du ansvarar för att alla avtal som vi tecknar inom dina kategorier ska vara kända av verksamheten. Du verkar för ökad standardisering och utveckling gällande landstingets inköpta produkter, tjänster och logistiklösningar. Inför ny upphandling ansvarar du för att ta fram kostnads-, leverantörs-, behovs- och marknadsanalys där sådant behov finns. Vi använder oss bland annat av verktyget Spendency.

Tjänsten passar dig som är intresserad av att arbete såväl strategiskt som operativt samt har ett digitalt intresse. Du gillar att ta stort ansvar för det egna arbetet och vill vara med och utveckla regionens inköpsprocess.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen behöver du ha relevant universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, god analytisk förmåga, du är driven och har en mycket god samarbetsförmåga. Tjänsten kräver stor noggrannhet och förmåga att å ena sidan fokusera på detaljer och å andra sidan se till helhetsperspektivet. Du kommer att vara spindeln i nätet när det gäller avtalsfrågor, ha mycket kontakt med leverantörer och interna intressenter och därför är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga.

Körkort erfodras.

Övrigt
Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.
Uppgifterna hanteras enligt GDPR och de personuppgifter du lämnar i e-rekryteringen används för att administrera din ansökan och exempelvis skicka bekräftelse till dig. Dina personuppgifter används endast i e-rekryteringar du aktivt deltar i.

Dina personuppgifter sparas och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera eller avregistrera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter. Mer information om hur Region Gävleborg hanterar personuppgifter regiongavleborg.se/dataskydd

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Lön: Enligt avtal
Anställningsvillkor: Heltid. Tillsvidareanställning
Tillträde: Omgående

Kontaktinformation
Peter Hautzinger, Avdelningschef
026-15 57 10
peter.hautzinger@regiongavleborg.se 

Fackliga kontaktpersoner
Johanna Ridal, SACO
026-65 02 83, 072-521 09 69
johanna.ridal@regiongavleborg.se

Anneli Samuelsson, Ledarna
073-084 36 91
anneli.samuelsson@regiongavleborg.se

Eva Charlotte Eriksson, Vision
073-084 36 91
eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

Sök jobbet digitalt via länken i denna annons senast 12 december 2018.
Ange referens RS 2018/1960.

Sista ansökningsdag
12 december 2018

Referens 
RS 2018/1960

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *