Region Gävleborg söker upphandlare till inköpsavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

En stor del av Region Gävleborgs administrativa resurser finns tillgängliga genom Lednings- och verksamhetsstöd. Här finns kvalificerat stöd inom ekonomi, upphandling/avtal, HR, utbildning, utveckling, it, miljö samt vårdrelaterande administration. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med koncernstab och divisioner.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom region Gävleborgs förvaltning Lednings- och verksamhetsstöd. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt-ödmjukhet, öppenhet-ärlighet, professionalism-ansvar.

Inköpsavdelningen ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/divisions behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, divisioner och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.

Inköpsavdelningen ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Gävleborg, tillsammans uppgår inköpen till ca: 3,7 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Visma Proceedo.

Inom inköpsavdelningen arbetar i dagsläget ett tjugotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive avtalsuppföljning inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster. Efter bildandet av Region Gävleborg har efterfrågan ökat på resurser inom upphandling, vilket gör att vi nu har ett behov att rekrytera.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom avdelningen. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som Upphandlare kommer du att ansvara för:

Medverka i och självständigt genomföra upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till avtalstecknande. I förekommande fall viss förvaltning av avtal. Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingssystem (Visma Tendsign)

Kvalifikationer

Önskvärda kvalifikationer:
– Relevant utbildning inom juridisk/ekonomisk/teknisk universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande
– Erfarenhet av inköpsarbete
– Erfarenhet av upphandlingsarbete inom LOU är meriterande, där du då har arbetat med kravspecifikationer och förfrågningsunderlag
– Erfarenhet av avtalsskrivning
– Erfarenhet att arbeta med interna/externa kontakter i olika nätverk
– Erfarenhet av att jobba i projektform
– God kunskap inom Officepaketet

Önskvärda personliga kvaliteter:
– Vara engagerad, analytisk och drivande
– Vara en god kommunikatör
– Vara lyhörd och ha bra samarbetsförmåga
– Ha förmåga att bygga formella och informella nätverk såväl internt som externt
– Vana att arbeta med många olika saker samtidigt och ändå se helheten

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast 2017-03-05
Referensnummer: RS 2017/284

Välkommen att söka via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner

Eva Lassander, Enhetschef
026-150388
eva.lassander@regiongavleborg.se

Tord Andersson, Kommunal
070-541 57 09
tord.andersson@regiongavleborg.se

Facklig företrädare

Eva- Charlotte Eriksson , Vision
070-217 72 53
eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

 Övrigt

Region Gävleborg är en proaktiv samhällsaktör med erfarenheter som sträcker sig över 150 år. Vi bidrar till att skapa välfärd och livskraft för våra invånare och sätter deras bästa i fokus genom vår historia, vår framtidstro och dagens arbete. Vår värdegrund är professionalism och ansvar, respekt och ödmjukhet samt öppenhet och ärlighet.

Vi erbjuder hög kvalificerad kompetens inom hälso- och sjukvård, regiontrafik, kulturutveckling, folkbildning och regional utveckling som tillsammans ökar attraktionskraften för vår region.

Vi ger människor goda förutsättningar för ett aktivt liv med ökad livskvalitet. Det gör oss till en modern och livskraftig aktör som är under ständig utveckling och som visar på en stark framtidstro.

Med cirka 6 650 medarbetare är vi regionens största arbetsgivare som driver samhällsutvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!
———————————————————–
Region Gävleborg använder sig av e-rekrytering.
Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *