Region Gävleborg söker Upphandlare till Inköpsavdelningen

En stor del av regionens administrativa resurser finns tillgängliga genom Lednings- och verksamhetsstöd. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, inköp, HR, utveckling, IT, fastighet samt information och kommunikation. Lednings- och verksamhetsstöds uppdrag bestäms till stor del via överenskommelser med koncernstab förvaltningar och verksamheter. Förvaltningen har ca 550 medarbetare.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom region Gävleborgs förvaltning Lednings- och verksamhetsstöd. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på respekt-ödmjukhet, öppenhet- ärlighet, professionalism-ansvar.

Inköpsavdelningen ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Gävleborg, tillsammans uppgår inköpen till ca: 4 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Visma Proceedo.

Inköpsavdelningen ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera verksamheternas behov av köpta varor och tjänster, som vi gör tillgänglig för avrop i vårt inköpssystem.
Vi söker en upphandlare till inköpsavdelningen och erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv.
Tjänsten är placerad i Gävle och på avdelningen arbetar förutom upphandlare, avtalscontrollers och administratörer inom e-handel och inköpssupport.

Inom inköpsavdelningen arbetar i dagsläget ett tjugotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar och avtalsuppföljning inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader, kollektivtrafik och vårdtjänster.
Som upphandlare blir du en central person i upphandlingsarbetet, vilket ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Vi utlovar ett stimulerande och roligt arbete och
du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som Upphandlare kommer du att ansvara för:
Medverka i och självständigt genomföra upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av upphandlingsdokument till avtalstecknande. Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst gymnasiekompetens, gärna med inriktning mot ekonomi. Eftergymnasial utbildning inom motsvarande område är meriterande. Du bör ha goda kunskaper inom IT samt en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är nyfiken och nytänkande samt vill bidra till att utveckla verksamheten. Du bör vara van att arbeta med många olika saker samtidigt, ha förmåga att hjälpa andra och att leverera resultat. Arbetet som upphandlare förutsätter mycket kontakter både internt och externt, vilket innebär att du är utåtriktad, har god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor. Du som söker är strukturerad och noggrann samt har ett stort intresse för upphandling.
I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper.

Körkort erfordras


Sista ansökningsdag:
20 maj 2018

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Omfattning:
Heltid

Tillträde:
Snarast

Antal platser:
1

Kontaktperson(er)
Eva Lassander
Enhetschef
Tel: 026-15 03 88
eva.lassander@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare
Eva Charlotte Eriksson
Vision
Tel: 070-217 72 53
eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

Anna Bergström
Vårdförbundet
Tel: 070-524 46 55
anna.b.bergstrom@regiongavleborg.se

Inger Bodin
Ledarna
Tel: 070-686 81 00
inger.bodin@regiongavleborg.se