Region Stockholm söker en erfaren IT Upphandlare

Vill Du vara med och driva vår utvecklingsresa inom IT på Region Stockholm?
Trivs Du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Vill du vara med och utveckla arbetssätt och roller mot positionen ’Sveriges bästa upphandlare’?

Inköp – Vårt uppdrag

Regionfullmäktige har antagit en moderniserad inköpspolicy som pekar ut riktningen. Inköp är ett eget funktionsområde direkt under regiondirektören. Området leds av inköpsdirektören. Inom Inköp finns idag Upphandlingsavdelningen som genomför och förvaltar regionens centralt samordnade upphandlingar.
Om tjänsten

Som en del av Region Stockholms arbete med byggandet av ett effektivare Region söker vi just nu senior IT upphandlare för en nyinrättad tjänst. Initialt och parallellt blir du utlånad till programmet Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM). Du har en fast koppling till Upphandlingsavdelningen och kommer självklar arbeta med IT Upphandlingar när Du inte är inplanerad i FVM projektet.

Lite kort om FVM: Framtidens vårdinformationsmiljö är en av regionens stora satsningar för att utveckla hälso- och sjukvården. Programmet kommer att pågå i många år och möjliggör på sikt moderna och mobila arbetssätt genom att förändra de IT-system, inklusive journalsystem, som används av patienter, medarbetare och ledning i vården samt för forskning. FVM programmet är just nu i upphandlings- och förberedelsefas. Lösningen som ska implementeras kommer att beröra ca 45 000 direktanvändare, omfatta ca 3 miljoner patientjournaler, interagera med ca 26 kommuner, inklusive Region Gotland, nationella initiativ samt drygt 3 300 olika privata organisationer.

Arbetsuppgifter

• Leda eller bistå i avdelningens upphandlingsarbete, t.ex inom IT och hälso-och sjukvård
• Bistå kollegor med kvalitetssäkring av upphandlingsdokument och avtal
• Inom FVM programmet leda eller delta i upphandlingsarbete, genomföra analyser och ta fram underlag för upphandlingsrelaterade strategiska beslut samt säkra framdrift i att koordinera upphandlingsarbete
• För styrgrupper och programledning inom FVM utarbeta rekommendationer och beslutsunderlag som kan utgöra grund för politiska upphandlingsbeslut

Kvalifikationer

• Du har en högskoleexamen eller specifik inköpsutbildning
• Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete från offentlig sektor
• Erfarenhet av större upphandlingar, helst inom IT och hälso- och sjukvård
• Väl förtrogen med lagen om offentlig upphandling
• Erfarenhet inom kravställning vad gäller IT
• Erfarenhet av att utarbeta och förvalta komplexa avtal
• Erfarenhet av leverantörsdialog och förhandling
• Väl förtrogen med upphandlingars genomförande och processer – erfarenhet av konkurrenspräglad dialog är särskilt meriterande
• Väl förtrogen med Officepaketet

Personliga egenskaper

Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du har god förmåga att självständigt och snabbt ta till dig stora informationsmängder samt att identifiera relaterade arbetsbehov och utifrån det strukturera och leda arbete som involverar en mängd individer med olika kompetenser. Du arbetar målfokuserat och resultatinriktat inom tydliga tidsramar samt samarbetar med personer från olika professioner och nivåer i organisationen. Du har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, på svenska och engelska. Rollen som upphandlare är en taktisk roll, där du är nyckelperson genom hela inköpsprocessen.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Sista ansökningsdag: 2019-03-31
Referensnummer: 160493
Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt

För frågor kontakta enhetschef Stefan Perdahl, Enhetschef SLL-övergripande 070-003 83 20 eller upphandlare Carl-Johan Fredriksson 08-123 140 10.

Fackliga representanter

Heléne Söderholm, Vision 08-123 140 54
Gunilla Evanth, SACO 08-123 142 36

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
https://www.sll.se/

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen och den politiska organisationen får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. Regionledningskontoret


Sista ansökningsdag
2019-03-31

Referensnummer
160493

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb