Region Stockholm söker regionplanerare


Vill du arbeta med regionala tillväxtfrågor på en av stockholmsregionens mest spännande arbetsplatser?

Tillväxt- och regionaplaneförvaltningen verkar för att uppnå en gemensam syn på hur man bäst förvaltar och utvecklar Stockholmsregionens unika tillgångar och styrkor. Förvaltningen arbetar med regionplaneringen och regionala tillväxt- och utvecklingsfrågor i Stockholms län, på uppdrag av Tillväxt- och regionplanenämnden.

Stockholmsregionen ligger i framkant både vad gäller ekonomisk tillväxt, innovation och entreprenörskap. Tillsammans med nationella, regionala och lokala aktörer arbetar vi för en fortsatt stark och hållbar regional tillväxt.

Vår verksamhets kompetens och ansvarsområden inom regional utveckling och tillväxt spänner sig över sakfrågor som företagande och entreprenörskap, internationalisering, kompetensförsörjning, arbetsmarknad, integration, social hållbarhet och jämställdhet.

Vi söker tre regionplanerare till Tillväxtavdelningen

– en med huvudsakligt ansvar för frågor inom företagande och entreprenörskap
– en med huvudsakligt ansvar för uppdrag inom digitalisering, AI och innovation
– en med huvudsakligt ansvar kring samverkan inom området kompetensförsörjning, arbetsmarknad och integration

Vad kommer du göra?

Du kommer att leda och/eller delta i olika arbetsgrupper, seminarier, nätverk och projekt och är därmed en viktig länk i det regionala utvecklingsarbetet. Arbetet innebär ett brett kontaktnät med kommuner, myndigheter, organisationer och företag.

I arbete ingår också att omvärldsbevaka, bearbeta, analysera och presentera fakta och dra slutsatser i frågor som ligger under de olika ansvarsområden.

Vi arbetar i en politisk styrd organisation vilket innebär att regionplanerarna ansvarar för att ta fram informations- och beslutsunderlag till nämnden och förvaltningsledningen samt svara på olika förfrågningar och remisser.

Vad har du gjort?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och erfarenhet inom näringslivsrelaterade frågor och vi ser erfarenhet av arbete med projekt- eller processledning som nödvändigt.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet av regionalt utvecklingsarbete är meriterande och det är en fördel om du har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Vem är du?

Du tycker om att samarbeta och ditt arbetssätt är strukturerat och proaktivt. Du är en driven person med hög initiativförmåga och vana av att arbeta med uppgifter som syftar till att bidra till förändring. Som person är du utåtriktad, noggrann och serviceinriktad. Du kommer att ha många kontakter och dialog med aktörer både internt i organisationen, med myndigheter samt regionala och lokala aktörer. Du bör därför ha förmåga att skapa goda relationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
https://www.sll.se/
Tillväxt- och regionplaneförvaltningen verkar för att uppnå en gemensam syn på hur man bäst förvaltar och utvecklar Stockholmsregionens unika tillgångar och styrkor. Förvaltningen arbetar med regionplaneringen och regionala tillväxt- och utvecklingsfrågor i Stockholms län, på uppdrag av tillväxt- och regionplanenämnden. Vi är en del av Region Stockholm.

Sista ansökningsdag
2019-08-16

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb