Region Stockholm söker upphandlare/avtalscontroller

Vill du vara med och utveckla arbetssätt och roller mot positionen ’Sveriges bästa upphandlare’? Trivs du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Om svaret är Ja – då ska du arbeta hos oss!

Vi söker upphandlare/avtalscontroller inom läkemedel, medicinteknik och vårdrelaterade produkter och tjänster. En anställning innebär antingen rollen som upphandlare eller avtalscontroller eller en kombination av dessa två tjänster. Du kommer att ha många kontaktytor såväl inom som utanför Region Stockholm vilket kräver att du är lyhörd och kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer.

Om tjänsterna
Vi söker upphandlare/avtalscontroller inom läkemedel, medicinteknik och vårdrelaterade produkter och tjänster. Som upphandlare är du nyckelperson genom hela upphandlingsprocessen. Du driver självständigt och affärsmässigt upphandlingar och andra värdeprojekt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med expertgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna. Du blir engagerad i aktiva program för att hitta smarta lösningar och skapa bästa värde inom inköpskategorin, samt bidra till att avdelningen kontinuerligt utvecklas.

Som avtalscontroller förvaltar du en portfölj av våra avtal och är därmed också ansvarig för att stödja avropande enheter i de leverantörskontakter som kan vara nödvändiga vid brister i leveranser. Vidare ansvarar du för att följa upp att leverantörerna fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor genom löpande dialog med såväl avropande enheter som leverantörer. Dessutom ingår att följa upp faktisk förbrukning i förhållande till prognostiserad förbrukning samt att göra mer omfattande regelbundna spendanalyser för att se trender och skapa underlag till strategier för kommande upphandlingar. Noggrannhet och ett intresse för siffror är bra egenskaper.

Kvalifikationer
Du har en relevant högskoleexamen till exempel inom ekonomi eller juridik, alternativt specifik inköps- och/eller upphandlingsutbildning. Du har erfarenhet av kvalificerad affärsförvaltning, inköps- och/eller upphandlingsarbete från antingen inköpssidan eller leverantörssidan. Meriterande är erfarenhet av kategoristyrning, projektmetodik samt goda kunskaper om lagarna om offentliga upphandlingar, främst LOU och LUF.

Personliga egenskaper
Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför och koordinera en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter. Du efterlever Region Stockholms värderingar: Öppenhet, Kompetens, Pålitlighet, Samverkan. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Upphandlingsavdelningen är en del av Serviceförvaltningen inom Region Stockholm. Hos oss samlas kompetens inom olika verksamhetsområden att med hög kvalitet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet utföra tjänster för övriga nämnder och bolag, som renodlas för att kunna fokusera på sina kärnverksamheter.  Att arbeta här kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi är i nuläget drygt 50 medarbetare inom Upphandlingsavdelningen.

Övrig information
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behövs tas i anspråk för placering av redan anställda medarbetare i Region Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2020-01-28
Referensnummer: 167664

Kontakt
Ulrika Strömberg
Enhetschef
0724-67 38 14

Fackliga representanter
Mona Ternelius
08-123 178 30

Anne-Lie Vestlund
08-123 142 80

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/


Sista ansökningsdag
2020-01-28

Referensnummer
167664

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb