Region Stockholm söker upphandlare/avtalscontrollers

Vill Du vara med och bidra till vår fortsatta utvecklingsresa inom upphandlingsområdet? Trivs Du med stort eget ansvar, flexibilitet och med möjligheter till utveckling? Inspireras du av möjligheten att göra goda affärer och skapa värde för skattepengarna? Vill du vara med och utveckla arbetssätt och roller mot positionen ’Sveriges bästa upphandlare’? Om svaret är Ja – då ska du arbeta hos oss!

Region Stockholms främsta uppgift är att se till att länets invånare har tillgång till en väl fungerande hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Region Stockholm ansvarar också för regionplanering och för att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i länet. Region Stockholm är en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige med drygt 44 000 medarbetare och en omsättning på ca 100 miljarder.

Serviceförvaltningens upphandlingsavdelning är den avdelning inom Region Stockholm som ansvarar för samordnade upphandlingar och avtalsutveckling som spänner över flera verksamheter med likartade behov inom Region Stockholm. Serviceförvaltningen ska samla kompetens inom olika verksamhetsområden och med hög kvalitet, kostnadsmedvetenhet och effektivitet utföra tjänster för övriga nämnder och bolag, som då renodlas för att kunna fokusera på sina kärnverksamheter.  Att arbeta här kännetecknas av stora affärer, stort ansvar och stora utvecklingsmöjligheter. Vi är i nuläget drygt 50 medarbetare inom upphandlingsavdelningen.

Vårt nya uppdrag

Regionfullmäktige antog förra året en moderniserad inköpspolicy som pekar på betydelsen av effektivt inköpsarbete. Det strategiska arbetet sker på regionledningskontorets inköpsavdelning och det taktiska/operativa arbetet sker på upphandlingsavdelningen inom den nyligen bildade serviceförvaltningen. Avdelningen arbetar på uppdrag från Region Stockholms övriga verksamheter.

Om tjänsterna

Vi söker upphandlare/avtalscontroller inom flera varu- och tjänsteområden. En anställning innebär antingen rollen som upphandlare eller avtalscontroller eller en kombination av dessa två tjänster.

Du kommer att ha många kontaktytor såväl inom som utanför Region Stockholm vilket kräver att du är lyhörd och kommunikativ samt bra på att bygga långsiktiga relationer.

Som upphandlare är du nyckelperson genom hela upphandlingsprocessen. Du driver självständigt och affärsmässigt upphandlingar och andra värdeprojekt. Arbetet bedrivs i nära samarbete med expertgrupper och beslutsfattare inom verksamheterna Du blir engagerad i aktiva program för att hitta smarta lösningar och skapa bästa värde inom inköpskategorin, samt bidra till att avdelningen kontinuerligt utvecklas.

Som Avtalscontroller förvaltar du några av våra avtal och är därmed också ansvarig för att stödja avropande enheter i de leverantörkontakter som kan vara nödvändiga vi brister i leveranser. Vidare ansvarar du för att följa upp att leverantörerna fullföljer sina åtaganden i enlighet med avtalade villkor genom löpande dialog med såväl avropande enheter som leverantörskontakter. Dessutom ingår att följa upp faktisk förbrukning i förhållande till prognostiserad förbrukning samt att göra mer omfattande regelbundna spendanalyser för att se trender och skapa underlag till strategier för kommande upphandlingar. Arbetet kräver nära samarbete med interna experter och täta kontakter med våra leverantörer. Noggrannhet och gärna ett intresse för siffror är bra egenskaper.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleexamen eller specifik inköps- och/eller upphandlingsutbildning. Du får gärna ha gedigen erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete från offentlig sektor antingen på inköpssidan eller leverantörssidan.

Andra meriterande erfarenheter är inköpsmetodik/kategoristyrning, projektmetodik och goda kunskaper om lagarna om offentliga upphandlingar främst LOU och LUF.

Personliga egenskaper

Som person har du ett affärsmässigt sinnelag, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför och koordinera en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Yrkesområde: Avtalsförvaltare
Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Ansökan

Referensnummer: 164422
Sista ansökningsdag: 2019-08-31

Kontakt

Stefan Gudasic
tf. enhetschef
070-089 10 79

Stefan Perdahl
tf. enhetschef
070-003 83 20

John Fredlund
tf.enhetschef
070-7861635

Magnus Larzon
tf. enhetschef
070-376796

Fackliga representanter

Heléne Söderholm, Vision
tel: 08-123 140 54

Veera Florica Rajala, SACO
tel: 08-123 178 75

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt. https://www.sll.se/

Regionledningskontoret arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen och den politiska organisationen får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag för att utveckla Region Stockholm. Regionledningskontoret


Sista ansökningsdag
2019-08-31

Referensnummer
164422

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb