Varuförsörjningen, Region Uppsala söker Inköpscontroller

Vår verksamhet
Den totala inköpsvolymen för Varuförsörjningen omfattar ca 1,2 mdkr och består framförallt av medicinskt förbrukningsmaterial.
Varuförsörjningen, som administrerar inköp- och upphandling för fem landsting och regioner består av 28 personer på fem orter.Vi söker nu en inköpsanalytiker/controller med kunskap om e-handel, kategoristyrning, inköpsstatistik och inköpsbeteende.

Arbetsuppgifter
I rollen ingår arbetsuppgifter som:
– att ansvara för att implementera och hantera Varuförsörjningens e-handel på ett effektivt och bra sätt som skapar nytta för verksamheten
– att ansvara för utvecklingen av vår inköpsrapportering, genomföra spendanalyser och utarbeta andra analyser och prognoser inom inköps- och upphandlingsområdet
– att definiera/utveckla och löpande följa upp nyckeltal inom inköp och att utveckla rapporter, metoder och verktyg
– att bistå alla kollegor på enheten med analyser och presentationer
– att utveckla arbetsprocesser och rutiner som rör hela området inköp och upphandling samt ge råd och stöd till hela förvaltningens medarbetare genom att informera och utbilda

Kvalifikationer
Du har:
– högskoleutbildning inom ekonomi, strategiskt inköp eller logistik eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig
– flera års erfarenhet från att självständigt genomfört liknande arbetsuppgifter mycket goda kunskaper inom
– MS Office (Excel, Word, Powerpoint)

Det är även meriterande om du har:
– erfarenhet av strategisk inköp och kategoristyrning
– praktiskt arbete med e-handel i offentlig verksamhet
– erfarenhet av Agresso, Visma Proceedo, TendSign eller liknande verktyg
– kunskaper om lagen om offentlig upphandling, LOU
– projektledarerfarenhet

Vi söker dig som är leveransinriktad och som vill kunna påverka och bidra och som stimuleras av utvecklingsarbete. Som kommer med förslag på lösningar och har förmåga att se konsekvenserna av olika lösningsförslag samt tar ansvar för det gemensamma resultatet.
Du ser helheter och tänker strategiskt samt arbetar strukturerat och praktiskt och gillar att arbeta i team. Vidare har du som analytiker/controller ett konsultativt förhållningssätt och du delar med dig av din kunskap och bidrar till att förtydliga enhetens arbetsuppgifter och mål. Du är drivande i ditt uppdrag och strukturerar själv det egna angreppsättet och ser till att processer kommer framåt.
Du är trygg och trivs med att presentera framtaget materiel samt kommunicera med interna och externa intressenter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
Befattningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information kontakta:
Gustav Grangert
Upphandlingschef
Telefon: 018-611 66 98

Fackliga representanter: Lisa Lindh

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 5 februari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *