Region Värmland söker Upphandlingskonsulter, Karlstad

Om arbetsplatsen

Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Vi söker två engagerade upphandlingskonsulter, inom kollektivtrafik och inom juridik, till upphandlings- och avtalsenheten. Enheten arbetar med kategoristyrt inköp vilket är en strategisk processbaserad metod. Med anledning av att enheten har fått utökade uppdrag samt en förväntad pensionsavgång söker vi upphandlingskonsulter med kompetens inom kollektivtrafik och/eller juridik. Du kommer att arbeta självständigt och affärsmässigt med verksamhetsfokus och vara en i inköpsteamet.
Enheten är placerad i Karlstad, Regionens hus, och enhetens uppdrag är att, strategiskt och operativt, samordna, kvalitetssäkra och utveckla inköps- och e-handelsprocessen. Totalt arbetar här 15 personer.

Arbetsuppgifter

Som upphandlingskonsult kommer du självständigt att leda och driva upphandlingsprojekt. Du ska företräda regionen inom ditt ansvarsområde, både internt och externt, och bidra till att regionens upphandlingar genomförs på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt.

I arbetet som upphandlingskonsult ingår bland annat att du:
– arbetar konsultativt i alla typer av upphandlingsfrågor
– arbetar med inköpsstrategier, affärsetik samt omvärlds- och marknadsanalyser
– arbetar operativt (planerar, kvalitet- och miljösäkrar, utvecklar, förhandlar) tillsammans med uppdragsgivare/verksamhet
– arbetar i enlighet med den kategoristyrning av produktområden som för närvarande införs på enheten

Kvalifikationer

Du som söker ska ha akademisk examen med för tjänsten relevanta ämnen som juridik, ekonomi, inköp, teknik/IT eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du bör ha erfarenhet av att självständigt leda projekt och att tolka och förstå juridiska frågeställningar.
För rollen som upphandlingskonsult inom kategori kollektivtrafik kommer du bland annat att vara ett upphandlingsstöd inom regionens kollektivtrafikverksamhet. Du som söker denna tjänst bör därför har god insikt och erfarenhet inom området kollektivtrafik. Det är meriterande om du har erfarenhet från inköps- och upphandlingsarbete, gärna från offentlig sektor där du har tillämpat LOU/LUK/LUF.
För rollen som upphandlingskonsult inom området upphandlingsjuridik kommer du, förutom att arbeta med upphandlingsprocesser, vara enhetens juridiska stöd i upphandlingsarbetet samt hantera domstolsprocesser inom upphandlingsjuridik. Du som söker denna tjänst ska ha juristexamen och god erfarenhet av upphandlingslagarna och övriga regelverk som styr upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet från inköps- och upphandlingsarbete, gärna från offentlig sektor där du har tillämpat LOU/LUK/LUF.
Bra datavana krävs, du uttrycker dig väl i både tal och skrift och du är självgående inom MS Word och Excel.
Som person är du positiv, mål- och kvalitetsinriktad, drivande och har ett konsultativt förhållningssätt. Du har dessutom en utpräglad samarbetsförmåga och är en skicklig relationsskapare. I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: Dnr RS/190438
Sista ansökningsdag: 2019-03-03

Gör din ansökan digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.

Lön

Individuell lönesättning.

Generell information

Arbetsplats: Värmlands län
Kommun: Karlstad
Yrkeskategori: Upphandlare
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2

Kontaktperson

Pia-Britt Hildebrand, upphandlingschef
054-61 43 62

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via växeln 054-61 50 00.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdag
2019-03-03

Referensnummer
Dnr RS/190438

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb