Regionalt Inköpsstöd till SKL Kommentus-Mellansverige

Har du ett stort intresse för inköp och offentliga affärer?  Gillar du dessutom människor och är en duktig relationsskapare? Då har vi tjänsten för dig! SKL Kommentus fortsätter att växa och söker därför dig som vill vara med och skapa ännu mer nytta för våra kunder.

Tjänsten
I rollen som Regionalt Inköpsstöd kommer du ha mycket kontakt med våra kunder, stötta och träffa dem där de är verksamma. Inom ditt geografiska område kommer du således bli kundernas kontaktperson och deras väg in i vår organisation. Du kommer också bli en knutpunkt i koncernen för att förmedla viktig information och lärdomar från våra kunder för att vi ska fortsätta att utvecklas och bli en värdeskapande partner. För att möjliggöra detta har vi en arbetsstruktur där vi har interna möten på måndagar och fredagar för att kunna träffa kunder tisdag-torsdag.

Dina primära kontakter hos våra kunder kommer vara upphandlings-/inköpschefer, upphandlare och beställare därav att vi gärna ser att du erfarenhet av upphandlingar, LOU och ramavtal antingen som leverantör eller från offentlig sektor. Med hjälp av dina tidigare erfarenheter kan du exempelvis informera, stötta och avlasta kunden i hur och när de kan tillämpa våra ramavtal, göra avtalsjämförelser eller på andra sätt erbjuda koncernens utbud för att hjälpa dem bli framgångsrika i sina egna organisationer.

Som Regionalt Inköpsstöd ingår du i Kommunikationsavdelningen som är en stabsfunktion, i avdelningen har vi en Kundstödsenhet där fyra andra kollegor med samma roll arbetar, samt Chef Kundstöd och CRM-ansvarig.
Exakt vart tjänsten kommer att vara baserad kommer avgöras mycket av dig, men tanken är att du ska kunna vara på vårt kontor måndagar och fredagar.

Kvalifikationer
• Ett par års arbetslivserfarenhet inom inköp/upphandling/anbud
• För tjänsten relevant eftergymnasial utbildning
• God kännedom om ekonomiska styrprinciper och strategisk varu- och tjänsteförsörjning
• B-körkort
• Upphandlingserfarenhet och specifikt kring ramavtal ses som mycket meriterande

Din profil
För att lyckas i rollen så tror vi att du behöver vara ha en strategisk ådra samtidigt som du är lyhörd och ödmjuk för kundernas behov och utmaningar. Detta innebär också att du bör vara nyfiken och diplomatisk i ditt förhållningssätt. Då du inte alltid kommer vara på kontoret så behöver du vara självständig samtidigt som du bidrar med din kunskap till dina kollegor i koncernen. Vi tror att du idag jobbar som inköpare, inköpscontroller, strategisk inköpare, upphandlare eller i en liknande roll där du är väl införstådd med vad som gäller för den offentliga marknaden. Vidare ser vi att du som person är prestigelös, flexibel och en god lagspelare.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten du välkommen att kontakta oss.

Sista ansökningsdag är 7 januari 2018. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Om SKL Kommentus
Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta på SKL Kommentus. Den främsta är att vi alla på företaget har ett viktigt uppdrag – att erbjuda offentlig sektor avtal och tjänster inom inköp och HR. För oss är hållbarhet, samhällsnytta och kvalitet centrala nyckelord. Vår vision är att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner. Vi är måna om våra medarbetare och strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och hoppas att du vill bidra till att vi når dit.

SKL Kommentus-koncernen består av tre bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Inköpscentral och AffärsConcept och tre affärsområden; Hr & Chefsstöd, ramavtal och konsulttjänster. SKL Kommentus-koncernen har ca 120 anställda, där vår kärnverksamhet är att hjälpa både kommunala och statliga organisationer att tillgodose deras behov av varor och tjänster. Kommentus har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på www.sklkommentus.se


Sista ansökningsdag
2018-01-07

Ref.nr
 3646564337

Antal jobb
1

Kontaktinfo
Fredrik Lovén
Chef kundstöd
08- 709 59 36

Daniel Yousefi
HR-ansvarig
08 -709 59 93