Roslagsvatten söker Upphandlare

Om arbetsgivaren

På Roslagsvatten har vi ett stort och viktigt uppdrag. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb. Vi distribuerar rent dricksvatten till 130 000 invånare varje dag och vi ser till att det använda avloppsvattnet renas. Vi är verksamma i fem kommuner i Stockholmsområdet – Österåker, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö. I Österåker och Vaxholm ansvarar vi även för avfallshanteringen. Vi driver två återvinningscentraler och tar hand om hushållsavfall från 20.000 abonnenter. För Danderyd och Täby sköter vi fakturering av vatten och avloppstjänster samt hanterar kundfrågor kring fakturering och taxor. Roslagsvatten bildades 1989 och är det första kommunägda VA-bolaget och sedan starten har omsättningen vuxit med i genomsnitt 10 procent per år. Idag är vi är cirka 120 medarbetare och har vårt huvudkontor i närheten av Roslagsbanan i Åkersberga.

Roslagsvatten har alltid stått för förändring och utveckling och verksamheten har vuxit kraftigt de senaste tio åren. Våra ägarkommuner tillhör de mest expansiva i landet vilket kräver stora investeringar i vatten, avloppsanläggningar och infrastruktur. Att arbeta på Roslagsvatten innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och karaktär. Dessutom får du trevliga kollegor som är stolta över att arbeta med det samhällsuppbyggande uppdrag vi har.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsavdelningen består av två medarbetare, inköpschef Lina och dig! Tillsammans ansvarar ni för genomförande av upphandlingar av t ex VA-material, avfallshämtning, entreprenader, reningsverk, konsulttjänster och mycket mer.

Du kommer att;

  • ansvara för planering, benchmarking och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier samt entreprenader
  • genomföra direktupphandlingar, oftast i konkurrens
  • genomföra förnyade konkurrensutsättningar på ramavtal
  • följa upp direktupphandlingar för att fånga upp framtida behov av upphandlingar/avtal
  • följa upp avtal

Självklart säkerställer du att de upphandlingar som görs följer lagar, regler och företagets inköps- och upphandlingspolicy. Roslagsvatten ska alltid upphandla affärsmässigt och professionellt. För närvarande pågår också ett internt arbete att se över och utveckla upphandlingsrutiner och -processer, i detta kommer du att vara aktiv och delaktig.

Vem vi söker

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt – kanske har du högskolestudier i kombination med minst ett års erfarenhet av upphandling enl LOU, kanske har du mindre erfarenhet men har gått en KY- eller YH-utbildning inom upphandling. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift.

Du är en person med god pedagogisk förmåga och hög servicekänsla. Du kommer att möta och samarbeta med kollegor på olika nivåer och i olika funktioner, därför är din flexibilitet och din förmåga att kommunicera viktig. Vi uppskattar att du som upphandlare är noggrann och strukturerad. Du trivs i en roll där du får vara självständig, samtidigt förstår du vikten av samarbete och att du är en del i en större helhet.  

Annat viktigt att veta

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer att ha din arbetsplats på vårt huvudkontor på Sågvägen i Åkersberga, med närhet till Roslagsbanan och andra kommunikationer.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10.

Fackliga ombud:  för Vision,  Rose-Marie Gauffin, rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se, tfn 08-540 835 00. Sveriges Ingenjörer, Aida Eriksson, aida.eriksson@roslagsvatten.se, tfn 08-540 835 00.

Arbetsgivare
Roslagsvatten

Region
Uppsala län, Stockholms län

Tag chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta hos oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 april 2019.

Krav

  • Högskolestudier i kombination med minste ett års erfarenhet av upphandling enl LOU eller…
  • KY- eller YH-utbildning inom upphandling
  • Mycket god svenska i tal och skrift
  • Goda datorkunskaper

Sista ansökningsdag
2019-04-02

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb