Säkerhetspolisen söker inköpare inom IT/teknik

Vi söker en erfaren teknisk inköpare som kommer ansvara för inköp och beställningar från vår teknikavdelning. Du är länken mellan tekniker, ekonomer, leverantörer och jurister och du drivs av att förbättra och effektivisera inköpsarbetet.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2020-04-03

För att alltid kunna ligga steget före och förebygga och avslöja hot mot Sveriges säkerhet förstärker vi oss nu inom IT och teknik. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt. Vill du ta dig an utmaningar som bidrar till att skydda Sverige, det demokratiska samhället och medborgarnas fri- och rättigheter?

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att ansvara för inköp utifrån inkomna beställningar från IT-/teknikavdelningen vad gäller teknisk utrustning inom IT-området, immateriella tillgångar, licenser, inköp av underhållsavtal, kommunikationstjänster/abonnemang och externa tjänster. Du är kontakten mellan beställare och vara eller tjänst och kommer ta emot, samordna och genomföra beställningar och avrop mot befintliga avtal. Du kommer till viss del förhandla men framförallt samverka med och stödja upphandlingsfunktionen vid vår ekonomienhet. Arbetet innebär ett tätt samarbete med andra roller internt, såväl tekniker (t ex förvaltningsledare, HAM och SAM) som ekonomer och jurister.

Du ska upprätthålla och utveckla kontakten med leverantörer och tillsammans med ekonomienheten upprätta och granska avtal. Vidare ska du stödja beställare i inköpsfrågor, stödja kravställare i framtagande av kravspecifikationer och stödja ekonomi vid nyinkomna inköpsbehov.

En viktig del i arbetet är omvärldsbevakning och att vara uppdaterad om vilka produkter och leverantörer som finns på marknaden. Du har ett strategiskt perspektiv och jobbar med inköpsplaner, marknadsanalyser och benchmarking för att förbättra och effektivisera inköpsarbetet. Du driver även utvecklingsarbete i form av att ta fram metoder och rutiner för inköpsfunktionen som helhet.

Din kompetens
För denna roll ska du ha mångårig erfarenhet av inköp av it/teknik i en liknande roll inom offentlig förvaltning och ha kunskap om tillhörande regelverk. Du har mycket god kunskap om it och teknik och har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har god förhandlingsvana samt om du tidigare har hanterat avancerade inköp av utrustning för IT-infrastruktur (servrar, lagring, nätverk etc.). Det är även meriterande om du har högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi.

Dina egenskaper
Du är en framåt person med stort driv och vilja att förbättra. Du trivs med de många kontaktytorna i rollen och är kommunikativ och organisatorisk. Arbetet kräver att du är självgående, tar egna initiativ och att du kan leda och strukturera ditt arbete. Vidare är du inte rädd för förändringar och är bekväm med att inta ett kritiskt förhållningssätt när det behövs. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 78. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2020-04-03.


Sista ansökningsdag
2020-04-03

Märk din ansökan med referensnummer
2020-5236

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb