Samhällsbyggnad Bergslagen söker upphandlare

Samhällsbyggnad Bergslagen är ett samarbete mellan Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora kommuner. Inom Samhällsbyggnad Bergslagen finns ett förbund och en förvaltning. Samhällsbyggnadsförbundet är ett tekniskt kommunalförbund och vi arbetar inom områdena Gata/Trafik, Park/Skog, Idrott, Lokalvård, Vatten och Avlopp samt Återvinning. Idag är vi ca 200 anställda, och huvudkontoret hittar du i Pershyttan, Nora. Välkommen till Samhällsbyggnad Bergslagen!

Söker du intressanta och varierande arbetsuppgifter? Trivs bra med att arbeta i en liten grupp som präglas av ansvarstagande och hög ambitionsnivå?

Samhällsbyggnadsförbundet är en organisation som arbetar med stor bredd i uppdragen för våra 4 medlemskommuner. Hos oss erbjuds du utmanande arbetsuppgifter och en möjlighet att vara en viktig del av ett större sammanhang. Vi tillsammans arbetar för en väl fungerande vardag för våra medborgare.

Uppdrag
Som upphandlare hos oss har du ett helhetsansvar för upphandlingsprocessen, från förfrågningsunderlag till beslut och avtal samt uppföljning och utvärdering. Upphandlingarna är av varierande karaktär och spänner över alla våra verksamhetsområden.

Du ska på ett totalekonomiskt, kvalitetssäkrat och miljömässigt sätt i enlighet med LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) eller LUF (Lagen om upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster) genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader inom våra verksamhetsområden. Du har lätt för att samarbeta med beställare från olika kompetensområden då upphandlingarna görs i samverkan med företrädare för förbundets verksamheter.

I uppdraget ingår också
• att i vår organisation vara experten i upphandlingsfrågor och ansvara för stöd, rådgivning och alla löpande kontakter inom upphandling
• att i vissa fall delta och hålla kontakt med andra samverkande parter
• att hantera nödvändig administration i anslutning till genomförda upphandlingar

Kvalifikationer
Du som söker ska ha relevant högskoleutbildning. lämpligtvis med inriktning mot juridik, teknik eller ekonomi alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Alternativt flerårig erfarenhet av upphandlingsarbete och goda kunskaper om LOU/LUF.

För att trivas i rollen som upphandlare är det nödvändigt att du har ett intresse för arbetsområdet. Du är självgående och tar egna initiativ men samtidigt förstår du vikten av ett gott samarbete och arbetar relationsskapande. Vidare vill vi att Du på ett engagerat och strukturerat sätt tar ansvar för ditt arbete, har gott omdöme och är affärsmässig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet ställer krav på att Du på ett tydligt sätt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Övrigt meriterande
• erfarenhet av att yrkesmässigt genomföra hela upphandlingsprocessen enligt LOU/LUF som upphandlare, anbudsgivare eller inköpare
• erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation
• erfarenhet av att utbilda/informera i upphandlingsfrågor

Organisation
Som medarbetare hos oss får du möjlighet att arbeta fritt, under ansvar. Hos oss finner du en aktiv personalförening, god kamratanda samt goda möjligheter till kompetensutveckling. Allt i samstämmighet med vår värdegrund FÖRE (Förtroende Öppenhet Respekt Engagemang).

Avdelningen
Tjänsten som upphandlare tillhör idag vår gemensamma planeringsavdelning. Inom avdelningen finns en bredd av kompetenser inom våra verksamheter återvinning, gata/trafik, park/skog, idrott, lokal- och miljöservice samt VA-anläggning och VAledningsnät. Totalt arbetar ca 30 medarbetare inom avdelningen.

Samhällsbyggnad Bergslagen strävar efter en balanserad köns- och åldersfördelning och värdesätter den kompetens som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Körkort
B-körkort

Arbetstid/Varaktighet och Lön
Heltid, 100 % tillsvidare. Provanställning kan tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Kontaktpersoner
För mer information angående tjänsten kontakta Planeringschef Ann-Louise tfn 0587-55 00 34 alternativt Upphandlare Anneli Ämström tfn 0587-55 00 88.

Fackliga kontaktpersoner
Vid Samhällsbyggnad Bergslagen finns Kommunal, Ledarna, Saco och Vision representerade. De nås via kommunens växel 0587-55 00 00.

Sista ansökningsdag
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka in din ansökan så snart som möjligt men senast 2019-08-04. Vi förbehåller oss rätten att avsluta rekryteringen tidigare om vi finner rätt kandidat.

Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringstjänster.

Ansökan
Görs via ”Sök jobbet” i denna annons.


Sista ansökningsdag
2019-08-04

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb