Samhällsintresserad Upphandlare till SKL

Har du ett stort samhällsintresse och vill vara med och bidra med din kunskap?

SKL:s upphandlingsfunktion är i en spännande utvecklingsfas och ska därför förstärkas med ytterligare en upphandlare. Välkommen till en kunskapsrik organisation med högt engagemang!

Upphandlingsfunktionen samordnar och driver upphandlingar i samarbete med verksamheten, och stödjer förbundets medarbetare i övriga upphandlings- och inköpsfrågor. Upphandlingarna avser till största del tjänsteupphandlingar inom SKLs samtliga verksamhetsområden. Då tjänsten är nyinrättad har du möjlighet att påverka innehållet och strukturen i arbetet. Du får dessutom vara med och samverka kring SKL:s kommande upphandlingsstrategier.

Upphandlingsfunktionen tillhör Ekonomi- och finanssektionen, och du rapporterar till SKLs ekonomichef. SKL sitter i trevliga, nyrenoverade och aktivitetsbaserade kontorslokaler, centralt belägna vid Slussen.

Arbetsbeskrivning:
Som upphandlare hos SKL driver du och genomför upphandlingar, större avrop enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) och ansvarar för rapportering och uppföljning. Du ger även stöd och råd i upphandlings- och avtalstekniska frågor. Du kommer även medverka till att bygga strukturer och samarbete med andra avdelningar.

Som upphandlare har du en rådgivande funktion gentemot chefer och andra inom organisationen. Du skapar förtroende, knyter kontakter och medverkar vid olika ”live-forum”.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling eller en akademisk utbildning inom juridik, ekonomi eller teknik. Du kan också ha fått motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt planera och genomföra tjänsteupphandlingar och större avrop från ramavtal samt kunskap om LOU.

Som person är du driven, självgående och uppnår resultat genom att vara initiativrik och lösningsorienterad. Du trivs i kontakten med andra människor och har lätt för att anpassa din kommunikation utifrån motpartens kunskapsnivå och inställning. Du har en god analytisk förmåga och drivs av att lösa komplicerade frågeställningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Skicka gärna in din ansökan omgående då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdatum 22 januari 2018. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Wallin 073-343 41 28.

Välkommen med din ansökan!

Organisations-/företagsbeskrivning:

SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Vi är en medlemsorganisation för alla kommuner, landsting och regioner.

SKL:s uppgift är att stödja och bidra till att utveckla kommuner, landsting och regioners verksamhet. Vi fungerar som ett nätverk för kunskapsutbyte och samordning. I vår roll ingår att ge service och professionell rådgivning inom alla de frågor som kommuner, landsting och regioner är verksamma inom. Vi erbjuder även kurser och konferenser inom många ämnen.

SKL:s löpande arbete sköts av kansliet. Här arbetar cirka 440 medarbetare med expertkunskaper inom nästan alla de verksamhetsområden som kommuner, landsting och regioner bedriver. Vesna Jovic är vd för SKL. Det finns även ett kontor i Bryssel.


Ort
Stockholm

Omfattning
Heltid

Sista ansökningsadg
22 januari 2018

Kontaktperson
Eva Wallin
Randstad
073-343 41 28