Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som operativ inköpare

innebär att du genomför anskaffning på operativ nivå utifrån upphandlingslagstiftning. Du hanterar och analyserar inköpsbehov i samarbete verksamhetens beställare och genomför anskaffning genom direktupphandling, förnyad konkurrensutsättning och avrop från ramavtal. Du genomför även förenklade upphandlingar. Arbetet utförs i huvudsak i Skatteverkets inköpssystem (Agresso ehandel) och upphandlingsverktyg (Visma Tendsign) och omfattar även viss administration.

Som operativ inköpare kommer du att arbeta teambaserat och delta i kategoriteam i olika faser. Du har en rådgivande och stödjande roll till beställare utifrån inkommande inköpsbehov.

Skatteverkets inköpsenhet arbetar med kategoristyrning (category management) och genomför upphandlingar för Skatteverket, Kronofogden, E-legitimationsnämnden och Valmyndigheten. Inköpsarbetet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv i dialog med verksamheten, med allt från behovsinventering till uppföljning och analys. Inköpsenheten består av cirka 55 medarbetare och är uppdelad i tre sektioner med operativa och strategiska roller i varje sektion. Därtill finns ett sekretariat med bland annat en controller, upphandlingsjurister och administrativt stöd. Enheten behöver nu förstärkas med ytterligare operativa inköpare till sektionerna inköp Ledningsstöd och inköp IT.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

 • har eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik
 • har aktuell erfarenhet från inköpsområdet
 • har aktuell kunskap och erfarenhet av lagen om offentlig upphandling
 • har förmåga att använda IT-verktyg och stödsystem inom upphandling/inköp
 • är pedagogisk och kommunikativ i tal och skrift
 • är lyhörd, hjälpsam och har förmåga att skapa goda relationer
 • har förmåga att arbeta självständigt och målinriktat
 • har god samarbetsförmåga
 • har tålamod och är stabil.

Det är meriterande om du har genomfört upphandling och avrop genom förnyad konkurrensutsättning enligt aktuell lag om offentlig upphandling. Det är också meriterande om du har arbetat med operativt inköp i inköpssystem och upphandlingsverktyg.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi mycket stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningen är tills vidare. Vi tillämpar provanställning i sex månader.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Intervjuer planeras att genomföras den 15-17 januari 2018.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller