<

Skatteverket söker Sektionschef inköp, Solna

Vill du leda medarbetare och utveckla Skatteverkets inköpsverksamhet? Vill du bidra till samhällsnytta och vara med att tillsammans göra samhället möjligt? Du som har ledarerfarenhet och arbetat med inköpsarbete från offentlig förvaltning kan bli vår nästa sektionschef.

Om jobbet

Som sektionschef på inköpsenheten innebär det att du utifrån en tydlig arbetsgivarroll leder, planerar och följer upp arbetet på sektionen så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert mot verksamhetsmålen. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande samt skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du bidrar och medverkar i Skatteverkets utvecklingsarbete och följer upp arbetet på sektionen så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert mot verksamhetsmålen. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande samt skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du bidrar och medverkar i Skatteverkets utvecklingsarbete.

Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar och leder samt driver arbetet på sektionen. Du ingår i inköpsenhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.
Placeringsort för tjänsten är Solna.

Inköpsenheten på Skatteverket stödjer verksamheten genom att på ett effektivt, användarvänligt och korrekt sätt se till att rätt varor och tjänster upphandlas och avropas. Inköpsenheten ansvarar för och driver inköpsverksamheten affärsmässigt genom kategoristyrning och i enlighet med gällande regelverk.
Lagen om offentlig upphandling gäller de flesta av Skatteverkets upphandlingar.
Inköpsenheten består av cirka 40 medarbetare fördelade på tre sektioner och huvudsaklig geografisk placering är i Solna.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha ett coachande ledarskap, helhetssyn och se värdet av dialog, förankring och samverkan
  • kunna leda och fatta beslut
  • visa mod genom att vara öppen för nytänkande och utveckling
  • ha en mycket god förmåga att kommunicera
  • vara trygg och stabil som person och i din yrkesroll

Du ska även ha:

  • en högskoleutbildning om minst 120p/180hp, alternativt annan för tjänsten relevant utbildning
  • aktuell ledarerfarenhet
  • en flerårig erfarenhet av inköpsarbete i offentlig förvaltning

Det är önskvärt att du har erfarenhet av kategoristyrning i offentlig förvaltning. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av att leda på distans.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.
Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett välfungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Ref. nr: 2019/277

Kontakt

Annsofi Ericsson Lehman, Hr specialist rekryterare annsofi.ericsson.lehman@skatteverket.se

Ingrid Nilsson, Enhetschef 010-574 52 91

Facklig företrädare

Viking Hermén, facklig företrädare ST
viking.hermen@skatteverket.se

Eva Eriksson, facklig företrädare SACO
eva.c.eriksson@skatteverket.se

Sista ansökningsdag

2019-05-09


Sista ansökningsdag
2019-05-09

Ref. nr
2019/277

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *