SKL Kommentus söker Bolagsjurist med fokus på offentlig upphandling

SKL Kommentus AB

SKL Kommentus-koncernen består av tre bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Inköpscentral och AffärsConcept och tre affärsområden; ramavtal, konsulttjänster och media. SKL Koncernen har drygt 90 anställda, varav en stor andel jurister, som alla arbetar med vår kärnverksamhet som är att hjälpa både kommunala och statliga organisationer att tillgodose deras behov av varor och tjänster. Kommentus har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats www.sklkommentus.se

Vill du bidra till ett hållbart samhälle, underlätta vardagen för offentlig sektor och frigöra resurser till välfärden? Tycker du att upphandlingsjuridik och avtalsrätt är superkul? Vill du dessutom bidra till att SKL Kommentus blir Sveriges bästa arbetsplats 2020? Vänta inte – sök jobbet!

Tjänsten  
SKL Kommentus Juridiska avdelning består av tre jurister och vi söker efter en ny kollega. Som upphandlings-/avtalsjurist kommer du att ha en viktig roll i våra upphandlingar och ramavtal. Du kommer att granska upphandlingsdokument, utforma avtal och hantera överprövningar. Det blir en hel del rättsutredningar, rådgivning och avtalstolkning. Du blir medlem i vårt Juridiska råd och sköter juridisk områdesbevakning för koncernen. Beroende på din tidigare erfarenhet och intresse finns också möjlighet att hålla föredrag och skriva artiklar.

Kvalifikationer 
• Juristexamen
• Mycket god kännedom om LOU
• Minst tre års erfarenhet av upphandlingsjuridiskt och avtalsrättsligt arbete från upphandlande myndighet, advokatbyrå eller domstol
• Erfarenhet av att hantera överprövningar
• God analytisk förmåga
• God förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift
• Erfarenhet från arbete med sociala hänsyn och miljöhänsyn vid offentlig upphandling eller vård- och omsorgsupphandlingar är meriterande

Profil 
För att lyckas i ditt arbete har du ett brinnande intresse för offentlig upphandling och avtalsrätt. Du har förmågan att se affären och tycker det är kul att jobba lösningsinriktat. Vidare är du en engagerad person med god samarbetsförmåga som också är självständig i ditt arbete. Till ditt sätt är du pedagogisk, prestigelös och kan konsten att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du på en arbetsplats med högt tempo och korta beslutsvägar så passar du bra in hos oss.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan 
Har du har frågor om tjänsten och ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 2 december 2016, men vi kommer att göra ett löpande urval så du är välkommen att så fort som möjligt söka tjänsten.
Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktinfo
Åsa Edman, Chefsjurist 08-709 59 56
Daniel Yousefi, HR-ansvarig 08-709 59 93

Övrigt
Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta på SKL Kommentus. Den främsta är att vi alla på företaget har ett viktigt uppdrag – att erbjuda offentlig sektor avtal och tjänster inom inköp och HR. För oss är hållbarhet, samhällsnytta och kvalitet centrala nyckelord. Och vår vision är att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner.

Vi undanber oss samtliga annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *